-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tarpvalstybiniame bokso mače Tauragėje – Ukrainos boksininkų revanšas

Sekmadienio vakarą Tauragėje vykęs tarpvalstybinis bokso turnyras „2022 European Boxing League Match: Lithuania – Ukraine“ pasižymėjo ukrainiečių pergale.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / LBF nuotr.
Temos: 1 Boksas

Dėl „Bastilijos“ sporto komplekse vykusio mačo nugalėtojų taurės susikovė 6 Lietuvos ir Ukrainos boksininkų poros, o renginį atidarė dviejų svorio kategorijos iki 63,5 kg lietuvių – Laimono Raibikio ir Andrejaus Lavrenovo – akistata.

Nors galutinis mačo rezultatas buvo 3:3, paskutinę „European Boxing League Match“ sunkiasvorių kovą laimėjo Arkadis Kartcanas (virš 92 kg), tad turnyro nugalėtojais tapo ukrainiečiai.

Identiškoje situacijoje sportininkai buvo atsidūrę ir praėjusį penktadienį (spalio 21 d.) Kaune vykusio „United Punch“ bokso mačo pabaigoje, tačiau tąkart po Jono Jazevičiaus pergalės lemiamoje sunkiasvorių kovoje triumfavo lietuviai.

Tauragėje A. Kartcanui sunkiausios svorio kategorijos susitikime rezultatu 1:2 neprilygo lietuvis Algirdas Baniulis (virš 92 kg).

Svorio kategorijos iki 92 kg kovoje Simonas Urbonavičius 2:1 nugalėjo ukrainietį Viačeslavą Gavriliuką, o Darius Voišnorovičius (iki 92 kg) 1:2 nusileido Ukrainos boksininkui Denisui Salabai.

Dvi kovas svorio kategorijoje iki 75 kg turėję lietuviai nepaliko vilčių Ukrainos sportininkams. Aleksandras Trofimčukas 3:0 pranoko Volodimirą Mandziuką, o Arvydo Dainio ir Dmitro Kulios kova dėl aiškios Lietuvos boksininko persvaros buvo sustabdyta antrajame raunde.

Svorio kategorijos iki 67 kg akistatoje ukrainietis Viktoras Petrovas vienbalsiu teisėjų nutarimu 3:0 nugalėjo Nedą Gudomską.

Apšildomoje mačo kovoje, kurioje susitiko svorio kategorijos iki 63,5 kg boksininkai, pergalę prieš A. Lavrenovą rezultatu 2:1 iškovojo L. Raibikis.

Parodomoje svorio kategorijos iki 80 kg kovoje Robertas Liorančas 3:0 nugalėjo Latvijos boksininką Ozolsą Rudolfsą.

„Varžybos buvo aukšto lygio. Žinoma, iš kai kurių lietuvių tikėjausi daugiau, bet baigėme identišku rezultatu kaip ir mače, vykusiame prieš dvi dienas Kaune. Manau, kad tiek mūsiškiams, tiek ukrainiečiams buvo puiki patirtis. Akivaizdu, kad boksininkų grupė iš Ukrainos buvo tikrai stipri, o tai reiškia, kad lietuviai irgi gali varžytis aukščiausio lygio varžybose“, – teigė Lietuvos boksininkų treneris Marius Palionis.

Tarpvalstybiniame bokso turnyre Tauragėje žiūrovus džiugino ne tik stipriausių lietuvių ir ukrainiečių boksininkų kovos, bet ir užburiantys Kauno „Žalgirio“ šokėjų bei šokių muzikos didžėjaus „DJ Barakuda“ pasirodymai.

„Iš organizacinės pusės viskas buvo gerai. Turnyras, manau, pavyko ir visi dalyviai bei žiūrovai buvo patenkinti. Džiaugiuosi, kad Tauragėje turėjome tokią bokso šventę“, – kalbėjo renginio organizatorius Eduardas Katujevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius