-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 12 /14:46

Tarptautinis olimpinis komitetas šokiravo – iš olimpinių žaidynių programos pašalino imtynes

Antradienį Lozanoje (Šveicarijoje) Tarptautinis olimpinis komitetas priėmė netikėtą ir Lietuvai labai nemalonų sprendimą. Oficialiai patvirtinta, kad nuo 2020 metų iš olimpinių žaidynių programos bus išbrauktos imtynės. Sporto šaka, kurioje mūsų šalies atstovai iškovoja medalius ir kuri yra viena seniausių vasaros olimpinių žaidynių programoje.
Kovos akimirka
Kovos akimirka / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

Prisijunkite prie sporto grupės „Facebook“ tinkle ir išreiškite savo nuomonę apie imtynių pasitraukimą iš olimpinių žaidynių.

Tarptautinis olimpinis komitetas nusprendė išsaugoti šiuolaikinę penkiakovę ir vietoje jos išbraukti imtynes. 

Šį sprendimą antradienį pirmoji paviešino naujienų agentūra „The Associated Press“, o netrukus žinia buvo paskelbta oficialiai TOK puslapyje. 

Imtynės vasaros olimpinėse žaidynėse vyko nuo pat jų pradžios – 1896-ųjų metų Atėnuose. Londono olimpiadoje imtynėse kovojo 344 sportininkai, jie išsidalijo 18 medalių komplektų. Vienuolika iš jų – laisvųjų imtynių, o septynis – graikų-romėnų imtynių varžybose.

Graikų-romėnų imtynėse bronzos medalį Londono olimpiadoje Lietuvai iškovojo Aleksandras Kazakevičius.

Imtynės prisijungs prie kitų septynių sporto šakų, kurios dar turės galimybę patekti į 2020 žaidynes. Tačiau tik vienai iš jų šis kelias bus atviras. Vis dėlto tikėtina, kad tai bus kita sporto šaka, o ne imtynės.

Sporto šaka, kuri užims išbrauktosios vietą paaiškės dar šiais metais.

TOK vykdomoji taryba susitiks gegužę Sankt Peterburge (Rusija) ir spręs, kurią sporto šaką įtraukti į 2020-ųjų žaidynes, o galutinis sprendimas bus priimtas Generalinėje Asamblėjoje rugsėjį Buenos Airėse (Argentina).

2020 metų olimpiadoje į sąrašą gali būti įtrauktos beisbolo, softbolo, karatė, skvošo, riedučių sporto, sportinio laipiojimo, jėgos aitvarų sporto varžybos.

Paskutinės dvi iš olimpiados pašalintos sporto šakos – beisbolas ir softbolas. 2016 metais žiūrovai žaidynėse išvys regbio ir golfo varžybas.

„Mums tai buvo didelis netikėtumas, tačiau ne mes sprendžiame. Dabar taip nusprendė vykdomasis komitetas, tad dar galime tikėtis galbūt generalinė asamblėja sprendimą pakeis. Per pastarąsias dvi olimpiadas imtynės mums nešė medalius, tad toks sprendimas smarkiai kirstų per mūsų prestižą. Kalbama, kad šis sprendimas priimtas tik 2020 metams, tad kažkokius veiksmus ar žingsnius dabar atidedame iki generelinės asamblėjos ir Rio de Žaneiro olimpiados. Kiek teko būti įvairiuose IOC suvažiavimuose, tai labai didelė staigmenas visiems – niekas to nesitikėjo“, – 15min.lt sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius