Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 11 /14:52

Titulą varžovės teritorijoje ginsianti R.Namajunas giriama už drąsą: „Retas tam ryžtųsi“

Mišrių kovų pasaulis Rose Namajunas sprendimą UFC titulą ginti Brazilijoje vadino ir drąsiu, ir neapgalvotu, tačiau UFC prezidentas Dana White'as tikina, kad lietuvių kilmės kovotoja net nesvarstė minties kovos atsisakyti, ir tai daug pasako apie Rose.
Rose Namajunas
Rose Namajunas / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienio vakarą vietos laiku Rio de Žaneire įvyks „UFC 237“ turnyras, kurio pagrindinėje kovoje R.Namajunas gins UFC minimalaus svorio kategorijos čempionės diržą.

26-erių kovotojai iššūkį mes metais vyresnė brazilė Jessica Andrade.

Garsus ESPN žurnalistas Arielis Helwani savo podcast'e stebėjosi Rose pasiryžimu titulą ginti Brazilijoje, kur sirgaliai užsienio kovotojams sukuria ypatingai priešišką atmosferą.

„Manau, Rose nesulaukia tinkamo įvertinimo už tai, kokį iššūkį priėmė. Vykti į Braziliją ir ginti titulą prieš vietinę kovotoją yra labai drąsu. Tai absurdas. Negalėčiau išvardinti daug čempionų, kurie tam ryžtųsi“, – sakė A.Helwani.

UFC vadovas D.White'as taip pat pripažino, kad 13 mėnesių nekovojusios Rose pasiryžimas – vertas pagarbos.

„Kai pasakiau jai apie sumanymą titulą ginti Brazilijoje, J.Andrade namuose, Rose net nekrūptelėjo. Nieko nekvestionavo. Nieko. Ji iškart sutiko su kova, ir nusipelno už tai didžiulės pagarbos“, – sakė D.White'as.

„Scanpix“ nuotr./Jessica Andrade
„Scanpix“ nuotr./Jessica Andrade

„Tai bus išties sunki kova Rose. J.Andrade yra žvėris, tikras žvėris. Daug kas netgi tikisi, kad J.Andrade tiesiog pervažiuos Rose, bet nepamirškite, kad Rose įveikė Joanną Jedrzejczyk. Rose kiekvienoje kovoje atrodo vis stipresnė“.

Ir pridūrė: „Tai viena iš tų kovų, kai neturiu jokio supratimo, kas gali įvykti. Suprantu, kodėl Rose laikoma šios kovos autsaidere, tačiau žmonės ir vėl nuvertina ją“.

A.Helwani nesuprato, kodėl pati UFC organizacija šiai kovai pasirinko Braziliją, taip smarkiai rizikuodama Rose, kylančios UFC žvaigždės, reputacija.

„Scanpix“ nuotr./UCF 223: Rose Namajunas – Joanna Jedrzejczyk
„Scanpix“ nuotr./UCF 223: Rose Namajunas – Joanna Jedrzejczyk

Tiesa, svėrimo ceremonijoje jokios įtampos tarp kovotojų nebuvo, publika taip pat elgėsi šiltai ir plojimais sutiko Rose. „Žvėrimi“ UFC vadovo išvadinta Jessica padovanojo Rose rožę, sportininkės draugiškai apsikabino:

VIDEO: UFC kovotojų Jessicos Andrade ir Rose Namajunas svėrimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius