Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UFC narve – lygiaverčių varžovų mūšis

Marvinas Vettori – prieš Jaredą Cannonierą. Šie garsūs kovotojai kibs į atlapus vienas kitam savaitgalį Las Vegase UFC turnyre.
Marvinas Vettori
Marvinas Vettori / „Scanpix“ nuotr.

Tai bus vidutinio svorio kategorijos (iki 83,9 kg) akistata. Jos reitinge italas M. Vettori užima trečiąją vietą, o amerikietis J. Cannonieras – ketvirtąją. Abu jie anksčiau buvo pretendentai į čempiono titulą.

Italo ir amerikiečio kovą birželio 18-ąją, sekmadienio rytą, tiesiogiai rodys „TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Transliacijos pradžia – 5.00 val. Iš pradžių bus parodytos penkios įžanginės kovos.

29 metų 183 cm ūgio M. Vettori iš pastarųjų devynių kovų triumfavo septyniose. Pastarojoje akistatoje 2023 metų kovą jis palaužė kartvelą Romaną Dolidzę. 2021-ųjų birželį Italijos kovotojas susirėmime dėl planetos čempiono vardo nusileido Nigerijos atstovui Israeliui Adesanyai. Šis yra dabartinis vidutinio svorio kategorijos čempionas.

M.Vettori sąskaitoje MMA (Mišrių kovos menų) varžybose – 19 pergalių (2 nokautai), 6 nesėkmės. Beje, italas nė karto nebuvo pasiųstas į nokautą. 2021 metais Italijos sportininkas trumpam buvo perėjęs į pussunkio svorio kategoriją (iki 93 kg). Joje M. Vettori nugalėjo brazilą Paulo Costą, o paskui grįžo į vidutinio svorio kategoriją.

J.Cannonieras yra kur kas labiau patyręs už M. Vettori. 180 cm ūgio amerikiečiui jau 39 metai. UFC turnyruose jis dabar laimėjo šešias kovas iš paskutinių aštuonių. Pastarajame susirėmime praėjusių metų gruodį JAV sportininkas dramatiškai įveikė tėvynainį Seaną Stricklandą. Du teisėjai skyrė pergalę J. Cannonierui, o vienas – S. Stricklandui.

2022 metų liepą J.Cannonieras dvikovoje dėl pasaulio čempiono titulo kaip ir M.Vettori, pralaimėjo I. Adesanyai. Amerikietis UFC varžybose šventė 16 pergalių (10 nokautų), patyrė 6 pralaimėjimus.

Pasak daugelio kovinio sporto specialistų, turėtų vykti apylygė kova. Nežymiu favoritu vadinamas italas M.Vettori.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius