Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UFC turnyre Vankuveryje – J.Jasudavicius pergalė ir jausmingas A.Nunes atsisveikinimas

Po kovos Amanda Nunes padėjo pirštines ant narvo grindų – šalia čempionės diržų, priklaupė, pabučiavo savo reliktus ir apsiliejo ašaromis. 35-erių brazilė paskelbė baigianti kovotojos karjerą. Ko gero geriausia visų laikų kovotoja su sportu atsisveikino pergalingai, o dabar, sako, didžiausią dėmesį skirs šeimai.
Amanda Nunes
Amanda Nunes / „Scanpix“ nuotr.

Vankuveryje, Kanadoje, vykusiame „UFC 289“ mišrių kovos menų turnyre A.Nunes (23-5 MMA, 16-2 UFC) vieningu teisėjų sprendimu (50-44, 50-44, 50-43) įveikė meksikietę Irenę Aldaną (14-7 MMA, 7-5 UFC) ir apgynė svorio kategorijos iki 61,2 kg čempionės diržą.

A.Nunes karjera turėjo pasibaigti trilogija su Julianna Pena, tačiau ši kovotoja susižeidė ir trečioji jų kova neįvyko. J.Peną pakeitė I.Aldana, su kuria A.Nunes per savo karjerą nebuvo susitikusi.

„Dviguba čempionė amžiams!“, – oktagone šaukė A.Nunes, neslepianti, jog sportą palieka dėl šeimos. „Tai tobulas laikas atsisveikinti“, – sakė ji.

„Scanpix“ nuotr./Amanda Nunes
„Scanpix“ nuotr./Amanda Nunes

Kovotoja atskleidė, kad jos sutuoktinė, taip pat buvusi kovotoja Nina Nunes šiuo metu laukiasi. Pora taip pat augina dukterį.

„Mano mama taip ilgai manęs prašė tai padaryti. Ji nebegali pakęsti, kad vis kovoju, mano šeima taip pat. Nina tiek daug buvo šalia manęs, visą mano karjerą. Dabar ji yra nėščia. Mes taip ilgai ėjome šiuo keliu.

Dabar nusprendžiau, kad turiu skirti laiko šeimai. Noriu pakeliauti su šeima. Palikau visus Brazilijoje ir atvykau čia, kad įgyvendinčiau savo svajonę. Niekada neabejojau, kad tapsiu čempione. Tapau, ir tai buvo neįtikėtina“, – kalbėjo A.Nunes.

„Turiu pasakyti dar vieną dalyką, – pridėjo A.Nunes. Esu kilusi iš mažo Brazilijos miesto. Jo pavadinimas yra Pojuca. Niekam nežinomas miestelis, bet iš ten prasimušiau. Tapau čempione ir vienintele čempione, kurią Brazilija šiuo metu turi UFC organizacijoje. Taigi, Brazilijos kovotojai, susipraskite – ateikite pasiimti diržo, gerai? Aš pasitraukiu. Ačiū“.

„Scanpix“ nuotr./Amanda Nunes
„Scanpix“ nuotr./Amanda Nunes

A.Nunes pasitraukia būdama dviejų skirtingų svorio kategorijų UFC čempionė ir absoliuti UFC moterų reitingo lyderė. Daugelio vertinimu – ji geriausia visų laikų MMA kovotoja.

Jos biografijoje – pergalės prieš buvusias UFC čempiones Cris Cyborg, Valentiną Ševčenko, Rondą Rousey, Mieshą Tate, Holly Holm, Germaine de Randamie ir J.Pena.

Vieninteliai du jos pralaimėjimai UFC organizacijoje, kurioje debiutavo 2013 metais – prieš Cat Zingano (2014 m.) ir J.Peną (2021 m.).

„UFC 289“ turnyre Vankuveryje kovėsi ir lietuvių kilmės kanadietė Jasmine Jasudavicius (9-2), kylanti UFC žvaigždė. Ji vieningu teisėjų sprendimu (29-28, 29-28, 29-28) nugalėjo 25-erių metų amerikietę Mirandą Maverick (11-5).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jasmine Jasudavicius (dešinėje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jasmine Jasudavicius (dešinėje)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius