Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainietiškų imtynių pasaulio čempionato auksas – ir lietuvio rankose

Į Vilnių perkeltame pasaulio ukrainietiškų imtynių už diržų čempionate auksu džiaugėsi ir vilnietis Kostas Butkus. Jis nugalėjo visus varžovus 90 kg svorio kategorijoje, finale įveikęs lenką Marciną Patryką 3:0.
Ukrainietiškos imtynės
Ukrainietiškos imtynės / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 2 Imtynės Sportas

Drauge su ukrainietiškų imtynių pasaulio čempionatu vyko ir tautinių imtynių festivalis, kurio programoje taip pat buvo kuraš imtynių, lietuviškų ristynių ir pankrationo varžybos.

„Džiaugiuosi, kad šį festivalį pavyko surengti. Laiko turėjome labai mažai, lėšų – taip pat. Esame labai dėkingi toms įmonėms, kurios prisidėjo prie organizavimo, padėjo vandeniu, prizais ir ukrainiečių apgyvendinimu“, - sakė varžybas organizavęs Pasaulio tautinių imtynių sąjungos prezidentas Gintautas Vileita.

Pasaulio čempionatas turėjo vykti Ukrainoje, tačiau dėl karo jį surengti ukrainiečiai paprašė Lietuvos. Už tai dėkojo ir atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta. Atidarymą pagyvino ir Ukrainos centro Vilniuje šeštadienio mokyklos auklėtiniai.

Iš viso ukrainietiškų imtynių pasaulio čempionate dalyvavo 15 valstybių atstovai. Gausiausia delegacija – iš Ukrainos (10 sportininkų). Dalis jų atvyko tiesiai iš kariuomenės.

Vyrai ir moterys iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos, Suomijos, Vokietijos, Graikijos, Izraelio, Italijos, Kazachstano, Kirgizstano, Moldovos, Lenkijos, Slovakijos ir Ukrainos kovojo 3 svorių kategorijose ir absoliučioje įskaitoje. Vyrų lengviausios svorio kategorijos (70 kg) pasaulio čempionu tapo latvis Edgaras Laugalis. Sunkiausioje kategorijos (per 90 kg) triumfavo ukrainietis Andrijus Nikičenka, o kitas prizines vietas užėmė jo tautiečiai.

Moterų 63 kg kategorijos čempione tapo ukrainietė Sofija Šyšak. Daugiau nei 63 kg kategorijoje nė viena varžovė neprilygo latvei Lolitai Obolevicai. Ji tapo ir absoliučios įskaitos čempione.

Dėl absoliučios įskaitos apdovanojimų kovojo 13 šalių atstovai. Vyrų absoliučios įskaitos čempionu tapo Lenkijai atstovaujantis Oleksijus Lysenka.

Kuraš imtynių varžybų Uzbekistano prezidento prizui laimėti tarp moterų nugalėtoja tapo žinoma Lietuvos dziudo meistrė Dalia Mackonytė. Vyrų – O. Lysenka.

Tas pats Lenkijos atstovas laimėjo ir lietuviškų ristynių atvirąjį Lietuvos čempionatą per 90 kg svorio kategorijoje. Lengvesnėje – 90 kg – kategorijoje triumfavo Danijos imtynininkas Jonas Johansenas.

Po ristynių dar buvo surengtos vaikų imtynių ant kelių varžybos.

Tautinių imtynių festivalis priglaudė ir atvirąjį Lietuvos pankrationo įvairių amžiaus grupių čempionatą.

Įvairių tautinių imtynių, tarp jų ir ukrainietiškų, atgimimas prasidėjo maždaug prieš trisdešimt metų. Šiuo metu pasaulyje priskaičiuojama apie 2000 įvairių imtynių būdų. Kai kurios, nors ir nebūdamos olimpinės sporto šakos, tampa populiarių tarptautinių žaidynių dalimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius