Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bušido kovotojas Karolis Liukaitis – apie pasirengimą kovoms ir „Rondo“

Vienas geriausių Lietuvos bušido kovotojų Karolis Liukaitis yra ne tik ringo, bet ir šeimos žmogus. Jis neslepia, kad svarbiausias palaikymas – tėvų, dukros ir žmonos. Mūsų trumpas, bet nuoširdus pokalbis apie pasirengimą „Bushido Hero’s Series 2015“ turnyrui, jausmus, kurie aplanko žengiant į ringą ir laimę, kai įrodai sau ir artimiesiems, kad esi vertas pergalės.
Karolis Liukaitis
Karolis Liukaitis / Beno Dragūno nuotr.
Temos: 1 Bušido

Kaip jaučiatės šiuo metu, artėjant „Bushido Hero’s Series 2015“ turnyrui?

– Jaučiuosi pakiliai, nes žinau, kad liko visai ne daug. Būsena kasdien tik gerėja.

Kuo jums ypatingos dienos, kai žengiate į ringą?

– Tos dienos, manau, pačios svarbiausios kiekvienam kovotojui. Visa paskutinė savaitė prieš kovą jau būna kitokia. Nuolat galvoju apie artėjančią dvikovą namuose, net artimieji pajaučia šiokią tokią įtampą. Kai lieka tik viena diena, kaip žinia, vyksta svėrimas, po kurio ateina psichologinis palengvėjimas, nes jau būni „susitvarkęs su svoriu“ ir gali skaniai pavalgyti (juokiasi).

Žinoma, tą pačią dieną dar laukia ir akistata su varžovu, tai labai svarbus momentas, kai negali parodyti nė kruopelytės silpnumo ar išgąsčio. Ir, galiausiai, varžybų diena, kai viskas susilieja į vieną – adrenalinas, noras laimėti, jaudulys, baimė, kurią reikia įveikti ir, jei pavyksta laimėti, aplanko euforija.

Niekada nepasiduok. O jei suklupai, stokis ir bandyk dar kartą.

Kaip vyksta jūsų pasiruošimai svarbioms varžyboms?

– Dažniausiai mano pasiruošimas svarbioms varžyboms vyksta apie aštuonias savaites. Norėtųsi ir reikėtų, kad jis būtų ilgesnis, bet neišeina dėl finansinių sumetimų. Ruošiuosi savo gimtąjame mieste Kaune, sporto klube „Titanas“, su treneriu Mariumi Misiūnu, taip pat padeda ruoštis bokso treneris Adomas Baltrimavičius. Kai lieka laiko, apsilankau X-fit treniruotėse ir bėgioju krosus.

Kieno palaikymas jums svarbiausias?

– Šeimos ir kelių artimų draugų. Mama su tėčiu nepraleidžia nei vienų svarbių varžybų, žmona taip pat. Dukrytė dar kol kas maža, bet norėčiau, kad už poros metų jau sėdėtų „Siemens“ arenoje ir palaikytų savo tėtį, tai man būtų didžiausia motyvacija.

Kaip dabar save motyvuojate?

– Kai dalyvauju tokio lygio varžybose, motyvuoti savęs papildomai nereikia, nes žinau, kad į mane žiūri tūkstančiai žiūrovų, tarp jų sėdi artimiausi žmonės, to tikrai užtenka. Norisi nenuvilti tų, kurie manimi tiki.

Ką veikiate laisvalaikiu, kai nesportuojate?

– Laisvalaikį leidžiu įvairiai, bet maloniausia laisvą laiką skirt žmonai ir dukrai. Dažnai pasikviečiame draugus barbekiu vakarui. Esu ir kinomanas, labai mėgstu žiūrėti filmus. Pirtis – dar vienas mano pomėgis, kurį įskiepijo tėtis. Ten pailsi tiek kūnas, tiek siela.

– Kokią muziką klausote?

– Vieno mėgstamiausio stiliaus neišskirčiau, klausau nuo Rokio muzikinio takelio iki trance muzikos. Kalbant apie lietuviškas grupes, be konkurencijos – „Rondo“ (šypsosi).

Jūsų gyvenimo „moto/credo“?

– Niekada nepasiduok. O jei suklupai, stokis ir bandyk dar kartą.

Kaip atrodo jūsų eilinė diena šiuo metu?

– Šiuo metu esu Nyderlanduose, čia kurį laiką ruošiuosi. Treniruojuosi Roterdame, „Team Furious“ klube. Rytais bėgioju, vakare dviejų valandų treniruotė klube. Savaitgalį jau grįšiu į Lietuvą ir tęsiu pasiruošimą „Titane“.

Kokie pagrindiniai ateities planai?

– Dabar svarbiausia gerai pasirodyti lapkričio 14-ąją „Siemens“ arenoje, „Bushido Hero’s Series 2015“ turnyre, o po pažiūrėsime, ką atsiųs likimas (šypsosi). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius