Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempiono titulo netekęs A.Gudžius atsiprašė tautos: „Nuvyliau“

Pasaulio ir Europos čempionas Andrius Gudžius savo kailiu įsitikino, kad titulą sunkiau apginti, o ne iškovoti. 28-erių disko metikas Dohoje finalinėse varžybose liko paskutinis, 12-as, ir sveikino jo titulą perėmusį Danielį Stahlį. „Rezultatas yra koks yra. Kalbomis aš jo nepadidinsiu. Gaila, reikia atsiprašyti gerbėjų, šalies, trenerių. Nuvyliau. Reikės išsilaižyti žaizdas“, – po finalo kalbėjo A.Gudžius.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Katarą lietuvis paliks su karčiais prisiminimais. Finale užfiksuoti du nesėkmingi bandymai ir kuklus rezultatas 61,55 m bei paskutinė vieta.

Galbūt viskas būtų susiklostę kitaip, bet pirmojo bandymo metu A.Gudžius išsisuko iš sektoriaus ir arti 65 metrų buvęs bandymas buvo neįskaitytas. Tai nulėmė varžybų eigą – antras bandymas buvo techniškai netvarkingas, o trečio metu lietuvis, paleidęs prastą metimą, nusivylęs mynė sektoriaus ribas.

A.Gudžius ištvėrė sunkų sezoną. Metų pradžioje sportininkas neteko savo tėčio, o paskui sekė priverstinė pėdos operacija ir netikėtai užklupusi Laimo liga.

Po nesėkmingo finalo A.Gudžius vijo šias mintis ir prisiėmė kaltę, kad nepadarė to, ko čia atvažiavo: „Žinojau, kad dėl medalių nekovosiu, bet mano tikslas buvo šešetukas. Realiai matau, kad galėjau būti aštuntuke. Gaila to pirmo metimo. Šiaip nebuvau pasiruošęs šioms varžyboms. Po pirmo bandymo išmušė saugiklį, pradėjau be proto nervintis. Pasitikėjimas savimi kažkur dingo. Taip ir išėjo. Antras bandymas vėl su klaidomis, o trečio metu užmyniau, bet jeigu ir nebūčiau užmynęs, nebūtų užtekę.

Pasakysiu tiesiai ir šviesiai – galėjau mesti 65–66 metrus. Aš to nepadariau. Mano problemos. O ne tai, kas buvo. Kad likau dvyliktas, o ne aštuntas – čia visiškai mano klaidos. O kad nekovojau dėl medalio, tai lėmė visas sezonas.“

„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius
„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius

Pasaulio čempionu, kaip ir tikėtasi, tapo sezono lyderis švedas Danielis Stahlis, kuris trečiuoju mėginimu įrankį numetė 67,59 m. Sidabras atiteko jamaikiečiui Fedrickui Dacresui (66,94 m), bronza – austrui Lukui Weisshaidingeriui (66,82 m).

Net ir pasitraukęs iš varžybų A.Gudžius sulaukė savo varžovo triumfo ir sveikino po stadioną bėgti pasileidusį švedą: „Žinoma, kad pasveikinau. Tokia prievolė. Tikėjausi, kad bus toks trejetas, koks ir buvo. Labai džiugu, kad Danielis pagaliau laimėjo. Kaip jis man ir sakė. Bendras varžybų lygis buvo aukščiausias per pastaruosius penkerius metus.“

Disko metikas tikisi po ilgo sezono pailsėti ir nustebinti Tokijo olimpinėse žaidynėse: „Kiti metai bus patys svarbiausi. Reikia apgyti, pailsėti mėnesį ir ruoštis.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius