Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

40-metį švenčiantis Virgilijus Alekna jaučia papildomą motyvaciją: nenoriu atsilikti nuo Andriaus Gudžiaus

„Savo gimtadienio proga pasidarysiu dvigubą treniruotę“, – šypsosi vasario 13 dieną 40-ties metų jubiliejų švenčiantis Virgilijus Alekna. Pirmadienį disko metiko laukia dar viena sunki treniruočių diena. Mintis apie šventes jam užgožia darbas, nes iki Londono olimpinių žaidynių ir paskutinio karjeros starto lieka vis mažiau laiko.
Virgilijus Alekna
Virgilijus Alekna / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Neskaičiuoju metų, bet man jau keturiasdešimt“, – atsikvėpdamas žodį „jau“ pabrėžė V.Alekna. Jis puikiai supranta, kad po tokio ilgo ir sėkmingo karjeros kelio išlikti stipriausiam  – retenybė sporto pasaulyje.

Tik vienetai lengvaatlečių pasaulyje, sulaukę 40-ties, į didįjį sportą žvelgė taip kaip V.Alekna. Dukart olimpinis čempionas savo rezultatais daugybę kartų garsino Lietuvą, tačiau tą jis nori pakartoti dar kartą – Londono olimpinėse žaidynėse. „Esu veteranas, tačiau tai nereiškia, kad būsiu nepavojingas konkurentams disko metimo sektoriuje. Gera žinoti, kad net ir prabėgus tiek laikui, vis dar esu lygus varžovas“, – 15min.lt sakė V.Alekna.

Šiuo metu lengvaatletis sportuoja Lenkijoje. Treniruočių stovykla kaimyninėje valstybėje – antroji šį sezoną. Tam, kad kuo geriau pasirengtų svarbiausiems sezono startams, V.Alekna išėjo trijų mėnesių nemokamų atostogų Vidaus reikalų ministerijoje.

Pirmadienį jis bus toli nuo šeimos ir kaip įprasta visas jėgas skirs treniruotėms. Maža to, jis ketina sportuoti dvigubai ilgiau. „Savo gimtadienio proga pasidarysiu dvigubą treniruotę. Dabar pats darbymetis, todėl gimtadienį atšvęsiu vėliau, kai šalia bus šeima“, – tikino disko metikas.

Pamažu V.Alekna jaučiasi vis tvirčiau, tačiau šis pasiruošimo etapas – vienas sunkiausių sezone. Kryptingai, sklandžiai, žingsnelis po žingsnelio jis artės prie geriausios sportinės formos. „Reikia dirbti, dirbti ir dirbti. Pasiekus gerą sportinę formą ir sulaukus varžybų, tampa lengviau, tai malonioji dalis. Dabar visą save reikia atiduoti treniruotėms“, – pasakojo daugkartinis įvairių čempionatų nugalėtojas.

Motyvacijos sportuoti V.Aleknai niekada netrūko, tačiau papildomo stimulo jam suteikia kitas Lietuvos disko metikas. Tai – 21-erių Andrius Gudžius. Disko metikus skiria beveik 20 metų, vienas jų tik pradeda profesionalaus sportininko kelią, o kitas šįmet ją baigs. Nepaisant to, V.Aleknos įpėdiniu vadinamas kaunietis įkvepia legendinį sportininką.

„Labai gerai, kad šalia yra Andrius. Kiekvienas dirbame savo darbą, tačiau aš jaučiu vidinę konkurenciją. Jis jaunas, energingas, spinduliuoja entuziazmu.  Aš nenoriu nuo jo atsilikti, todėl treniruotės tampa dar produktyvesnės“, – atviravo V.Alekna.

Jubiliatas praleis artėjantį Europos lengvosios atletikos čempionatą, nes dukart pasiekti geriausią formą jis nesitiki. „Anksčiau Europos čempionatai vykdavo kas ketverius metus, bet nuo šiol kas dvejus. Pirmą kartą Europos čempionatas sutaps su olimpinėmis žaidynėmis, todėl daugelis  geriausių disko metikų atsisakys šių varžybų. Tai bus proga jauniesiems sportininkams, tarp jų ir Andriui Gudžiui“, – kalbėjo V.Alekna.

Disko metikas treniruosis ne tik Lenkijoje, bet ir vyks į treniruočių stovyklas Kanaruose bei Ispanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius