-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

40-tą kartą vyksiantis Kalėdinis bėgimas kviečia jungtis šalčio nebijančius entuziastus

Gruodžio 27 dieną Vilniuje vyks tradicinis 40-asis „Eurovaistinės Kalėdinis bėgimas“. Sekant šių varžybų augimo tendencijas, organizatoriai tikisi, kad šiemet į gatves išbėgs apie 3000 šalčio nebijančių bėgimo entuziastų.
Kalėdinis bėgimas
Kalėdinis bėgimas / Organizatorių nuotr.

Kad bėgti būtų dar šilčiau, renginio organizatoriai pirmiesiems 3000 užsiregistravusiųjų bėgikų parūpino specialiai šiam renginiui sukurtas išskirtinio dizaino „I Like Me“ kepurėles, kurios ne tik sušildys, bet ir taps gražiu renginio akcentu.

„Kepuraitėms itin atidžiai rinkome audinius ir modelį, juk sportininkams svarbu, kad kepurė nevaržytų. Tad sukūrėme kepuraites iš dvigubo audinio – aukštos kokybės merino vilnos ir pagal aukščiausias technologijas sukurtos sintetikos. Tokia kepurė bėgiką ne tik šildys, bet ir, sukaitus, išgarins drėgmę“, – paaiškino kūrėja Skaistė Sližė.

Organizatorių nuotr./Kalėdinis bėgimas
Organizatorių nuotr./Kalėdinis bėgimas

„Eurovaistinės Kalėdinis bėgimas“ skirtas ne tik aukštesnių rezultatų siekiantiems bėgikams, bet ir mėgėjams, kurie kiekvienais metais vis labiau laikosi tradicijos ir bėga vilkint Kalėdų senelio ar Snieguolės rūbais. Kasmet bėgikai tampa išradingesni ir prie jų prisijungia vis įvairesniais kostiumais vilkintys bėgimo entuziastai: šrekai, kempiniukai, nykštukai, kurie renginį padaro dar spalvingesnį ir įsimintinesnį. Juk Kalėdinis bėgimas pirmiausiai yra šventė, todėl išskirtinė apranga garantuoja gerą nuotaiką ne tik renginio dalyviams, bet ir palaikantiesiems.

„Esame tikri, kad ne oras, o noras jaustis gerai bėgikus suburs dar vienam, šį kartą šventiniam bėgimui. Į jį jau užsiregistravo ir kelios dešimtys mūsų darbuotojų. Džiaugiamės, kad galime prisidėti prie šio, dažniausiai dėl noro kartu gerai praleisti laiką pasirenkamo Kalėdinio bėgimo“ – sako pagrindinio renginio rėmėjo, vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

Organizatorių teigimu, pirmosios varžybos buvo surengtos 1976 metais kuriose dalyvavo 77 bėgimo mėgėjai, kurie norėjo bėgdami atšvęsti Naujuosius metus. Varžybų idėja nepakito ir šiandien. Pirmuoju 12 km tuo laiku vadinto Naujametinio bėgimo nugalėtoju tapo Pranas Baublys, o 6,5 km moterų bėgime greičiausiai distanciją įveikė Bronė Šablevičiūtė. Šiemet 12 km trasoje ir vėl bėgs Vytautas Stanevičius, kūno kultūros mokytojas, kuris yra vienintelis dalyvis, nepraleidęs nei vieno Kalėdinio bėgimo.

Organizatorių nuotr./Kalėdinis bėgimas
Organizatorių nuotr./Kalėdinis bėgimas

Šiais metais greičiausi bėgikai bus apdovanoti taurėmis ir rėmėjų prizais, o visi finišavę gaus po specialų medalį. Gruodžio 27 dieną Kalėdinio bėgimo dalyviai startuos ir finišuos Vilniuje, Gedimino prospekte prie Vinco Kudirkos aikštės. Pasivaržyti arba tiesiog gerai praleisti laiką bėgikai galės 12, 6 arba 3 kilometrų varžybose. Laukiami ir mažiausi šventės dalyviai, jiems bus įrengta 200 metrų „Nykštukų“ trasa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius