Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Gudžius – apie traumos pasekmes, planus prieš Tokiją ir džiaugsmą dėl skiepo

Iki Tokijo olimpinių žaidynių lieka vis mažiau laiko, o viena didžiausių Lietuvos olimpinių vilčių Andrius Gudžius tikina, kad pasiruošimas svarbiausiam šių metų ir vienam svarbiausių karjeros startų vyksta pagal planą.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / Sauliaus Čirbos ir Scanpix nuotr.

Planą, kurį buvo nusimatęs 30-ąjį gimtadienį vasarį paminėjęs sunkiasvoris iš Kauno, praėjusių metų rudenį sujaukė trauma.

Pasaulio ir Europos čempionas 2020 metų sezoną užbaigė skambia nata, kai Berlyne vykusiose varžybose nutraukė švedo Danielio Stahlio pergalių seriją, o vėliau Zagrebe numetė diską solidžius 68,22 m.

Vis dėlto tiek į Vokietiją, tiek į Kroatiją disko metikas vyko sukandęs dantis, nes prieš tai Kaune buvo patyręs traumą – metant diską Ąžuolyno parke jam plyšo sėdmens raumuo.

„Trauma varžybose trukdė maksimaliai. Mano arkliukas yra kojos greitis, negalėjau kojos naudoti, tai tie metimai buvo imitaciniai. Per pirmas dvi varžybas labiau saugojausi, leidau gyti, nesiplėšiau ir dalyvavau tam, kad dalyvaučiau. Viską saugojom Berlyno ir Zagrebo varžyboms, kad jose pabandyčiau parizikuoti. Planas pasiteisino“, – po praėjusio sezono finišo sakė A.Gudžius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius nugalėjo varžybose Berlyne.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius nugalėjo varžybose Berlyne.

Nors nuo to laiko praėjo jau pusmetis, lietuvis tikina dar truputį jaučiąs traumos padarinius, nors ją jau stengiasi palikti užnugaryje.

„Trauma fiziškai truputį jaučiasi. Traumos toks dalykas, jos nedingsta, mažos pasekmės lieka, bet prie jų galima adaptuotis. Gerai, kad nėra jokių liekamųjų padarinių, kurie trukdytų labai stipriai“, – sakė A.Gudžius.

Nepaisant menko diskomforto, kaunietis tikina, kad pasiruošimas olimpinėms žaidynėms vyksta pagal planą.

Rio de Žaneire prieš penkmetį jau apšilęs ir ten 12-ąją vietą užėmęs disko metikas šiemet jau plušo dviejose stovyklose užsienyje, o į trečiąją sparnus kels kaip tik šį ketvirtadienį.

Ten, kur šilčiau, lekiantis A.Gudžius tikina, kad nors kūnas dar rodo ženklus apie praėjusį sezoną užbaigusią traumą, Tokijo planą jam pavyksta vykdyti be didesnių nuokrypių.

„Traumos gyja ir sugyja. Pasekmes truputį jaučiu, bet viskas pagal planą, juda į priekį, esu patenkintas dabartine savo situacija, dabartine fizine forma. Aišku, viskas dar pasiruošimo stadijoje, geriausią fizinę formą turėtume pasiekti gegužės pabaigoje.

Dėl COVID dar neaišku, kaip bus su varžybomis, taip pat, ar pavyks save kur nors realizuoti tuo metu. Bet kol kas tos traumos per daug nekiša pagalių į ratus ir netrukdo. Tikiuosi, kad šiemet negausiu naujų traumų ir pavyks pakovoti dėl medalių, kaip priklauso, jei galima taip pasakyti“, – sakė lengvaatletis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius nugalėjo varžybose Berlyne.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius nugalėjo varžybose Berlyne.

Dvi savaites praleidęs Turkijoje, A.Gudžius ketina tolesnį pasiruošimą žaidynėms vykdyti vien Lietuvoje. Čia jo lauks ir pirmieji startai varžybose – gegužės 1-ąją disko metikas išsibandys jėgas Lietuvos ilgų metimų čempionate, o to paties mėnesio 19 dieną vyks į Čekiją, kur atidarys tarptautinių startų sezoną.

„Jeigu didieji miestai vykdys savo varžybas, taip pat ketinu sudalyvauti“, – apie Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos disko metimų varžybas užsiminė A.Gudžius.

Pernai panašiu metu, Lietuvoje vos įvedus karantiną ir uždarius visus sporto objektus, disko metikas įsirengė sporto salę namuose ir juokais sakė, kad „prašys žmonos hektarėlio“, kad turėtų, kur svaidyti diską.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Gudžius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Gudžius

Šiemet, nors karantinas tęsiasi, tokių bėdų A.Gudžius nebeturi, nes gali sportuoti bazėse. Lengvaatletis teigia, kad tiek jis, tiek pasaulis jau susigyveno su pandemijos keliamais sunkumais.

„Bandėme jau ir pernai prisitaikyti, bet šiemet jau apskritai pasaulis pradeda prie to prisitaikyti, atsidaro durys pasiruošimui, daugiau galimybių, daugiau laisvių ruoštis. Labai gerai, kad sporto bazėse leidžiama sportininkams ruoštis visu pajėgumu. Lietuvoje tai gal kiek sudėtingiau, bet Turkijoje, kur vykstame, tai visos sąlygos sudarytos, dėl to ten ir keliaujame“, – sakė disko metikas.

Su nauja realybe jam teko susidurti ir prieš mėnesį, kai A.Gudžius, kaip olimpinės rinktinės narys, buvo paskiepytas COVID-19 vakcina.

Sauliaus Čirbos nuotr./Andrius Gudžius
Sauliaus Čirbos nuotr./Andrius Gudžius

Kartu su kitais olimpiniais kandidatais skiepą gavęs sportininkas džiaugėsi dėl tokios galimybės ir teigė, kad jokių nusiskundimų po pirmosios vakcinos dozės neturėjo.

„Man visiškai jokių šalutinių poveikių nebuvo. Šioje vietoje neturiu kuo pasiskųsti, galiu tik pasidžiaugti“, – sakė A.Gudžius, antradienį jau paskiepytas ir antrą sykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius