Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Palšytės trenerė – apie M.Lasickienės kritiką ir prasčiausią scenarijų finale

Prieš dvejus metus Belgrade Airinė Palšytė Europos uždarų patalpų čempione tapo su įspūdingu atotrūkiu. 2,01 m aukščio kartelę tada peršokusi ir Lietuvos rekordą pagerinusi šuolininkė į aukštį net 7 centimetrais pranoko olimpinę čempionę Ruth Beitia. Sekmadienio vakarą Glazge kova dėl medalių bus daug atkaklesnė, prognozuoja Airinės trenerė Tatjana Krasauskienė.
Airinė Palšytė ir jos trenerė Tatjana Krasauskienė
Airinė Palšytė ir jos trenerė Tatjana Krasauskienė / 15min.lt montažas

Šeštadienio vakarą trenerė viena stebėjo Agnės Šerkšnienės pasirodymą Europos čempionato finale. A.Palšytė turėjo poilsio dieną ir viešbutyje kaupėsi svarbiam sekmadienio vakarui.

26-erių lengvaatletė Europos čempionato titulą gins nuo varžovės, kurios dar niekada nėra įveikusi. Abi turi lietuviškas pavardes, bet Marija Lasickienė yra rusė, besivaržanti neutraliu statusu.

Marija ir Airinė yra bendraamžės ir kartu varžėsi visose jaunimo varžybose. M.Lasickienė visada būdavo šiek tiek stipresnė.

Per šiuos dvejus metus jos atotrūkis nuo kitų varžovių išaugo pastebimai, todėl ji laikoma ryškia favorite laimėti auksą Škotijoje.

Tiesa, atrankoje ji padarė retą klaidą ir pirmuoju bandymu neįveikė 1,93 m kartelės, bet T.Krasauskienė į tai nekreipė dėmesio.

„Manęs niekas nestebina. Jai tas 1,93 m yra ne rezultatas iš viso. Aš žinojau, kad jos klaida šitame aukštyje bus labai greitai pataisyta. Ji šį sezoną šoko 2,04 m. Ji yra šio sezono absoliuti lyderė. Bet sportas yra sportas. Nenugalimų nėra“, – apie rusės pajėgumą kalbėjo A.Palšytės trenerė.

Alfredo Pliadžio nuotr./Lietuvos lengvosios atletikos taurės varžybos Vilniuje. Airinė Palšytė ir Tatjana Krasauskienė
Alfredo Pliadžio nuotr./Lietuvos lengvosios atletikos taurės varžybos Vilniuje. Airinė Palšytė ir Tatjana Krasauskienė

Po atrankos M.Lasickienė kalbėjo apie sąlygas Glazge, kurios ją nemaloniai nustebino. Šuolių į aukštį sektoriuje sportininkėms buvo maža vietos, todėl buvo sunku įsibėgėti.

A.Palšytės trenerė su rusės kritika organizatoriams sutiko: „Aš irgi apie sektorius atsiliepiu labai blogai. Maža to, kad patys treneriai negali normaliai pamatyti, kas vyksta, tai dar rungtys labai trukdo vienos kitoms. Airinė jau buvo pasirengusi šokti 1,93 m pirmuoju bandymu, bet tada prabėgo sportininkė tiesiai priešais ją. Tai ją tikrai išblaškė. Tas bandymas jai nepavyko. Antrą bandymą padarė jau geresnį, o trečiuoju padarė viską, ką galėjo ir peršoko.“

M.Lasickienė tikėjosi, kad iki finalo organizatoriai pasitaisys, bet patyrusi trenerė nėra tuo įsitikinusi: „Mes galime savo nepasitenkinimą sakyti spaudai arba savo valdžiai, o jie gali kreiptis į kažką. Mūsų kalbos čia nieko nesprendžia.“

„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė
„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė

A.Palšytė po atrankos sakė, kad kovos iki paskutinio, kad apgintų jai priklausantį titulą.

Jos trenerė tiki, kad medalis gali sužibti ant auklėtinės kaklo, bet dėl jo prabos nėra tikra: „Gali būti įvairiai. Jeigu ji sugebės susikaupti ir susitvarkyti su sektoriumi ir savimi, tai ji bus prizininkė. Blogiausia, ką ji gali padaryti, tai būti šešta ar septinta. Bet ir tai nebūtų labai blogas rezultatas, nes ji į šias varžybas atvyko su penktu rezultatu.Varžybos prasideda iš naujo. Iš tikrųjų, ji gali pašokti ir labai gerai.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Airinė Palšytė
Alfredo Pliadžio nuotr./Airinė Palšytė

Į čempionatą A.Palšytė atvažiavo, įveikusi 1,98 m aukščio kartelę, o atrankoje buvo viena iš keturių, peršokusių 1,93 m. Pagrindinė kova ir turėtų vykti tarp šių šuolininkių – M.Lasickienės, A.Palšytės ir Julijos Levčenkos.

„Problemytės buvo. Pasiruošimas nebuvo toks geras. Prieš dvejus ji dar prieš čempionatą šoko 2 metrus ir buvo pasaulio lyderė. Dabar ji yra viena iš trijų finale, kuri yra peršokusi 2 metrus savo karjeroje. Tai yra objektyvu. Fiziniu pajėgumu finalininkes skiria vienas ar du centimetrai, tik Lasickienė išsiskiria. Kas geriau realizuos savo pajėgumą, tas ir laimės“, – finalo scenarijų dėliojo trenerė.

T.Krasauskienė pastebėjo, kad reikėtų nenuverti dar vienos varžovės finale. Morgan Lake prieš metus Londone vykusiame pasaulio čempionate nuskynė sidabrą, nors jos asmeninis rekordas tesiekia 1,97 m, nes ji varžosi ir septynkovėje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Morgan Lake
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Morgan Lake

Glazge ji gali išnaudoti tą patį kozirį, kurį turėjo Londone – tribūnų palaikymą.

„Nereikia pamiršti Morgan Lake, nes ji yra britė ir varžybos vyksta čia. Ji turi milžinišką palaikymą savo tautiečių. Tiesą pasakius, tai matant man gaila, kad mes Lietuvoje niekada neturėsime tokio renginio ir tokio palaikymo, nes neturime bazių. Nesugebėsime surengti tokio rango varžybų. Čia Lietuvai yra didelis minusas“, – apgailestavo A.Palšytės trenerė.

Šuolių į aukštį finalas Europos uždarų patalpų čempionate prasidės sekmadienį, 21:15 val. Lietuvos laiku. Airinės pasirodymą galėsite sekti 15min portale.

Finalo dalyvės:

Atletė Asmenis rekordas Sezono rekordas
Great Britain & NI Morgan Lake 1,97 1,97
Sweden Erika Kinsey 1,93 1,93
Romania Daniela Stanciu 1,94 1,94
Slovenia Maruša Cernjul 1,90 1,90
Ukraine Iryna Heraščenko 1,97 1,97
Germany Imke Onnen 1,96 1,96
Czech Republic Michaela Hruba 1,95 1,91
Lithuania Airinė Palšytė 2,01 1,98
Ukraine Kateryna Tabašnik 1,99 1,99
Authorised Neutral Athletes Marija Lasickienė 2,04 2,04
Ukraine Julija Levčenka 2,00 2,00
Belarus Karina Taranda 1,94 1,94

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius