Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė Orlauskaitė: žiemos sezonas – tik formai palaikyti

400 metrų distanciją bėganti Agnė Orlauskaitė tapo vienu maloniausių 2009 metų lengvosios atletikos sezono atradimų. Europos U23 čempionate 21 metų kaunietė užėmė 5 vietą, o per sezoną asmeninį rekordą N.Sabaliauskienės auklėtinė pagerino daugiau nei 0,5 sekundės – nuo 53,37 iki 52,81 sekundės.
Agnė Orlauskaitė
Agnė Orlauskaitė / LAF nuotr.

„Vasaros sezoną vertinu gerai, su trenere planavome bėgti per 52,80 sekundės, tad tikslai buvo įgyvendinti. Visiškai tenkina ir penktoji vieta Europos U23 čempionate. Dabar kartais sukirba mintis, jog galbūt galėjo būti ir geriau – juk finale ties 300 metrų žyma dar bėgau tarp prizininkių ir tikėjau savo jėgomis. Tačiau žmonės, kurie viską matė iš šalies, sako, jog padariau viską, ką galėjau. Ir tai ne paprasti žiūrovai, o specialistai, medikai – tai svariai paguodžia. Taip pat įsiminė komandinis Europos čempionatas, kai laimėjau savo bėgimą bei estafetę.”

Ar galima tikėtis, kad Agnės rezultatai ir toliau gerės panašiais tempais kaip praėjusią vasarą? „Tikėtis galima, stengsiuosi, tačiau rezultatai judės tik vasarą, per žiemos sezoną to pažadėti negaliu. Žiemos sezonas jau ne pirmus metus man nėra labai svarbus, tai pasiruošimo vasaros startams dalis.

Visą laiką išeina taip, kad šiek tiek atsipalaiduoju, pailsiu, vėl pradedu rimtai dirbti, o tada neatsilaikau ir pasigaunu gripą. Kol pasveikstu, viską tenka pradėti iš naujo. Kad ir kaip svajočiau apie startus didžiuosiuose žiemos turnyruose, sveikatos galimybės neleidžia. Tad žiemą startuosiu tik formai palaikyti ir tam, kad nepabostų vien treniruotis. Ir greičiausiai – gerokai trumpesnėse distancijoje. Prie 400 metrų grįšiu tik visiškai pasiruošusi.”

Barselona 2010
Barselona 2010

Tad Agnė jau galvoja apie vasaros sezoną. „Taip, mintyse ir širdy – Europos čempionatas Barselonoje (A.Orlauskaitė jau yra įvykdžiusi šio turnyro kvalifikacinį normatyvą). Ir dar Europos komandinė pirmoji lyga Vengrijoje. Barselona bus pagrindinis šių metų startas. Tikiuosi, bus sudarytos visos galimybės jam pasiruošti – bėgikams pavasariop būtinos mažiausiai 2 treniruočių stovyklos aukštikalnėse. Tikiuosi, finansų nepritrūksime. Taip pat tikiuosi, jog nebus spaudimo jau per pirmus sezono turnyrus rodyti geriausią formą ir bėgti arti Europos čempionato normatyvo. Tai sukelia papildomą įtampą ruošiantis pagrindiniams startams, o aš noriu be jokio streso galvoti tik apie asmeninius rekordus ir optimalią formą pasiekti pagrindinėse varžybose. Žinoma, geriausia būtų pradėti sezoną nuo rekordų ir paskui juos tik gerinti, tačiau ne viskas priklauso nuo manęs – yra dar ir varžovės, kurios tuo metu bus pasiruošusios vienaip ar kitaip. Sunku gerinti asmeninius rekordus bėgant su silpnesnėmis varžovėmis. Nelaikau dideliu pasiekimu gerinti rezultatą šimtosiomis sekundės dalimis, noriu gerinti puse sekundės – iki 52,30. Su tokiu rezulatu galima tikėtis ir Europos čempionato finalo. O kaip bus, matysime… “

Ko viena greičiausių šalies merginų norėtų palinkėti sau, rengiantis pagrindinėms metų varžyboms? „Gero vyro ir pinigų sau nelinkėsiu – viskam savas laikas. Sau ir kitiems sportininkams linkėčiau tinkamų pasiruošimo sąlygų, bent dviejų stovyklų aukštikalnėse ir sezono be traumų – to visiškai pakaks“, – šypsojosi lengvaatletė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius