-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Airinė Palšytė apie laukiantį karštį Lietuvos čempionate: „Man kuo karščiau – tuo geriau“

Jau šį savaitgalį Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione vyks 91-as Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas. Beveik 300 sportininkų, tarp kurių bus net vienuolika Londono olimpinėse žaidynėse startavusių lengvaatlečių, išsiaiškins 40-ies rungčių Lietuvos čempionus. Kai kuriems sportininkams tai bus paskutinė galimybė įvykdyti Europos čempionato normatyvą.
Olimpinė diena Vilniuje – šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė
Olimpinė diena Vilniuje – šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Bene įdomiausia kova vyks vyrų disko metimo sektoriuje, kur turėtų susigrumti visi trys Europos čempionato normatyvus jau turintys disko metikai – Virgilijus Alekna, Andrius Gudžius bei Aleksas Abromavičius. Moterų trišuolio rungtyje pasaulio jaunimo vicečempionė Dovilė Dzindzaletaitė bandys aplenkti sezono lyderę Jolantą Verseckaitę, o šuolių į aukštį sektoriuje pirmą kartą šiame sezone jėgas patikrins po traumos atsigaunanti Airinė Palšytė.

„Kadangi Lietuvos čempionatas bus pirmos varžybos po ilgos pertraukos, jos man bus tarsi apsišaudymas. Stebuklingų rezultatų nesitikiu, bet jei peršoksiu 190 cm ar 192 cm, liksiu tikrai patenkinta. Per daug apie Lietuvos čempionatą negalvoju, nes iki Europos čempionato dar yra laiko, fokusuojamės jam“, – pasakojo Londono olimpinių žaidynių finalininkė A.Palšytė.

Stebuklingų rezultatų nesitikiu, bet jei peršoksiu 190 cm ar 192 cm, liksiu tikrai patenkinta.

Sportininkė tikino, jog papildomo jaudulio prieš pirmą starta po keturių mėnesių pertraukos nejaučia.

„Jaudulio nėra, ne pirmą kartą dalyvauju, tačiau pagalvoju apie koją. Nesinori, kad atsinaujintų trauma. Pačią varžybų dieną jauduliukas bus, tačiau tai yra natūralu, nesvarbu ar startuoji po pertraukos, ar ne.“

Įšokti į nuvažiuojantį Europos čempionato traukinį realiausiai pretenduoja 3000 m kliūtinio bėgimo atstovas Justinas Beržanskis ir ieties metikė Indrė Jakubaitytė, kuriai LLAF taurės varžybose iki normatyvo trūko vos 9 centimetrų. Sinoptikai prognozuoja, jog šeštadienį ir sekmadienį termometro stulpelis gali perkopti ir 30 laipsnių ribą.

„Nežinau, kaip kitiems sportininkams, bet man kuo karščiau – tuo geriau. Kada pirmą kartą pakartojau Lietuvos rekordą Kinijoje, tada šokau po liūties, tačiau buvo labai karšta, drėgna ir tas man buvo tobula. Nereikėjo tarp šuolių raumenims daryti krūvio, tiesiog kaupiau jėgas. Nereikėjo judėti, nes raumenys ir taip išliko šilti“, – pasakojo A.Palšytė.

Atsižvelgiant į sportininkų rezultatus Lietuvos lengvosios atletikos čempionate, bus suformuota šalies rinktinė, startuosianti Europos čempionate Ciuriche (Šveicarija). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius