Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 20 /23:21

Airinė Palšytė pasaulio čempionate liko per žingsnį nuo medalio

Sekmadienio vakarą Portlande vykusiame pasaulio lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė įveikė 1,96 m aukštį ir užėmė ketvirtą vietą.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Roko Lukoševičiaus nuotr.
Portlandas 2016 | Šuolių į aukštį moterų finalas | Palšytė 4-a

Pasaulio čempione tapo 18-metė amerikietė Vashti Cunningham. Ji vienintelė pirmuoju bandymu įveikė 1,96 m aukštį. Antruoju bandymu tai pavyko padaryti sidabrą iškovojusiai veteranei ispanei Ruth Beitia ir bronza pasipuošusiai lenkei Kamilai Licwinko.

1,97 m aukštį šį sezoną įveikusi Airinė Palšytė buvo viena iš savo rungties favoričių. Lietuvė sėkmingai atsigavo po traumos, dėl kurios negalėjo tinkamai startuoti pasaulio čempionate Kinijoje.

Jeigu A.Palšytei būtų pavykę iškovoti medalį, ji būtų vos antroji mūsų šalies atstovė, pasipuošusi pasaulio uždarų patalpų čempionato medaliu.

Penkiakovininkė Austra Skujytė 2004 ir 2012 metais iškovojo bronzos medalius.

Finalas prasidėjo nuo 1,84 m aukščio. A.Palšytei pirmuoju bandymu nepavyko jo įveikti. Lietuvės paguodai šio aukščio pirmuoju bandymu neįveikė ir kita pajėgi šuolininkė – lenkė Kamila Licwinko. Abi sportininkės šį aukštį įveikė antruoju bandymu.

Kitas aukštis – 1,89 m. Šį aukštį lietuvė įveikė pirmuoju bandymu ir pakilo į septintą vietą. Tik trečiuoju bandymu šį aukštį įveikė švedė Erika Kinsey, britė Isobel Pooley ir Lissa Labiche iš Seišelių.

Kitas aukštis – 1,93 m. A.Palšytei nepavyko pirmuoju bandymu įveikti šio aukščio. Tik keturios šuolininkės šį aukštį įveikė pirmuoju bandymu. Airinei šis aukštis nepakluso ir antruoju bandymu, tačiau trečiuoju bandymu lietuvė buvo tiksli. Po šio aukščio pasirodymą baigė trys šuolininkės – Doreen Amata, Lissa Labiche ir Isobel Pooley. A.Palšytė išlaikė septintą vietą.

Kitas aukštis – 1,96 m. A.Palšytė pirmaisiais dviem bandymais neįveikė šio aukščio. Trečiuoju bandymu lietuvė įveikė šį aukštį ir pakilo į ketvirtą vietą. Sezono lyderė Vashti Cunningham vienintelė šį aukštį įveikė pirmuoju bandymu. Antruoju bandymu šį aukštį įveikė Ruth Beitia ir K.Licwinko. Su čempionatu atsisveikino Sofie Skoog, Levern Spencer, Alessia Trost ir Erika Kinsey.

Kitas aukštis – 1,99 m. Šio aukščio neįveikė nei viena sportininkė. A.Palšytė užėmė ketvirtą vietą. 

Šuolių į aukštį finalo dalyvės
Atletė Šalis Sezono rekordas Karjeros rekordas
Erika Kinsey Švedija 1,87 1,97
Lissa Labiche Seišeliai 1,85 1,92
Isobel Pooley Didžioji Britanija 1,93 1,97
Sofie Skoog Švedija 1,94 1,94
Priscilla Frederick Antigva ir Barbuda 1,90 1,91
Doreen Amata Nigerija 1,93 1,95
Levern Spencer Sent Lusija 1,95 1,98
Alessia Trost Italija 1,95 2,00
Airinė Palšytė Lietuva 1,97 1,98
Kamila Licwinko Lenkija 1,97 2,02
Ruth Beitia  Ispanija 1,98 2,02
Vashti Cunningham JAV 1,99 1,99

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius