Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airinės Palšytės pratybose – dėjimas į krepšį

Krepšininkų šeimoje užaugusi šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė per treniruotes be vargo įdeda į krepšį kamuolį. Tiesa, nediduką.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Prieš kelionę į Maskvą, kur ketvirtadienį kovos pasaulio lengvosios atletikos čempionato šuolių į aukštį atrankos varžybose, Airinė Palšytė treniravosi Vilniuje.

Sportininkė socialiniame tinkle „Facebook“ prie kelių sekundžių nufilmuotos treniruotės atkarpos parašė: „Štai kaip atrodo mano paskutinės „šuolių į aukštį“ treniruotės prieš išvykstant į Maskvą.“ Vaizdo įraše užfiksuota, kaip bėgdama pro krepšį A.Palšytė į jį įkrauna nedidelį kamuoliuką.

„Įdėjai. Gerai, tęsk toliau“, – girdisi iš už kadro trenerės Tatjanos Krasauskienės balsas. Ir lengvaatletė nubėga kito krepšio link.

„Atliekame serijas – bėgi prie krepšio, įdedi kamuoliuką arba palieti lanką, bėgi toliau. Ir taip keturis kartus. Kadangi man tai glaudžiai susiję su atsispyrimu ir viršutinės kūno dalies kėlimu šokant į aikštį, tai per treniruotes tenka padėlioti“, – paaiškino šių metų Europos jaunimo vicečempionė. Ji yra bandžiusi dėti į krepšį ir mažiausio dydžio krepšinio kamuolį, bet teigė, kad nebuvo patogu jį laikyti rankoje.

 

„Trenerė sako, kad drąsiai ir normalų kamuolį įdėčiau, jei tik ranka priprastų jį laikyt užsimojimo ir atsispyrimo metu“, – teigė 186 cm ūgio A.Palšytė.

Vaikystėje mergina lankė krepšinio pratybas. Nieko keista – ir jos mama Daiva, ir tėvas Aurimas Palšiai buvo krepšininkai. A.Palšis yra rungtyniavęs stipriausiuose Lietuvos klubuose – Vilniaus „Lietuvos ryte“ ir Kauno „Žalgiryje“.

Tiesa, pačiai Airinei krepšinis nebuvo labai prie širdies. Savo kelią ji surado, kai atstovaudama mokyklai lengvosios atletikos varžybose pateko į trenerės T.Krasauskienės akiratį. Ši nebepaleido idealius fizinius duomenis šuoliams turinčios merginos.

Dėjimas į krepšį moterų krepšinyje – itin retas dalykas. Oficialiose varžybose šį elementą yra atlikusios vos keliolika žaidėjų. Tiesa, per treniruotes padėlioti mėgsta ir daugiau krepšininkių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius