Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alekna: Kanteris? Neįveikiamų nėra!

Po savaitės pasaulio lengvosios atletikos čempionate startuosiantis Virgilijus Alekna su nekantrumu laukia starto Berlyno olimpiniame stadione. „Esu sveikas, o sportinė forma mane džiugina“, – sakė buvęs dukart olimpinis, dukart pasaulio ir Europos čempionas.
Čempionato akimirkos
V.Alekna Berlyne norėtų susigrąžinti pasaulio čempiono titulą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Dabar viskas gerai“, – interviu 15min.lt sakė didžiausia Lietuvos lengvosios atletikos viltis rugpjūčio 15–23 dienomis Vokietijos sostinėje vyksiančiose planetos pirmenybėse. Rugpjūčio 18 dieną V.Alekna savo pasirodymą disko metimo sektoriuje pradės kvalifikacinėse varžybose, o rugpjūčio 19 dienos vakare kova vyks finale.

– Sekmadienį vykusioje paskutinėje repeticijoje Jurbarke visi metimai skriejo už 68 metrų ribos. Kaip galėtumėte apibendrinti savo pasirengimą?

– Kol kas tai anksti aptarinėti, reikia palaukti rezultatų Berlyne. Tuomet bus viskas aišku. Dabar atrodo, lyg viskas ir neblogai. Laiko, be abejonės, pakako, nes rengiausi tik vienoms varžyboms, pagrindiniam metų startui Berlyne. Planavau taip, kad užtektų.

– Pasiekta sportine forma esate patenkintas?

– Taip. Ji mane džiugina. Seniai jau tiek esu numetęs įrankį. Kalbu ir apie varžybas Jurbarke, ir Lietuvos čempionate Kaune. Rezultatai pakankamai stabilūs ir leidžia tikėtis aukštų vietų Berlyne.

– Negaliu nepaklausti apie tikslus. Kokį sau keliate uždavinį pasaulio čempionate?

– Norėtųsi užlipti ant garbės pakylos, o koks bus laiptelis – sunku pasakyti. Kovosiu dėl kuo aukštesnės vietos.

Norėtųsi užlipti ant garbės pakylos, o koks bus laiptelis – sunku pasakyti, – sakė V.Alekna.

– Šį sezoną iš disko metikų išsiskiria Gerdas Kanteris. Planetos čempiono titulą ginsiantis estas yra geriausio šio sezono rezultato autorius – 71,64 m. Kiek reikia numesti, kad jį aplenktumėte ir ar jis šįmet apskritai įveikiamas?

– Sunku pasakyti. Šiais metais jo nebuvau įveikęs. Neskaičiavau, bet du ar tris kartus varžėmės šį sezoną ir visus kartus pralaimėjau. Kovosime. Neįveikiamų nėra.

– Kiek reikėtų numesti, kad užsitikrintumėte vietą tarp trijų stipriausiųjų disko sektoriuje?

– 68 metrų medaliams visiškai užtektų, bet jeigu svajoji apie aukštesnę vietą, tai ir 70 metrų nepamaišytų.

– Pavyksta tą 70 metrų ribą pasiekti?

– Treniruotėse nematuoju metrų, bet nuo 65 metrų ribos nemažai skrenda diskai. Tikslaus rezultato nepasakysiu.

– Be G.Kanterio, kas dar gali pretenduoti į prizininkų pakylą?

– Daugybę metų buvę tie patys varžovai nesikeičia. Staigmenų gal ir gali nutikti, bet mažai tikėtina. Be abejo, vokietis Robertas Hartingas bus labai stiprus – vis dėlto turnyro šeimininkas.

– Ar Berlyno olimpinis stadionas pačiam palankus?

– Berlyno stadionas labai gražus ir man patinka jame varžytis. Esu daug kartų ten metęs diską ir daug pergalių iškovojęs. Nepamenu, koks geriausias ten pasiektas rezultatas, bet esu nusviedęs netoli 70 metrų. Su malonumu ten vėl vyksiu.

– Šių planetos pirmenybių dar vienas pranašumas – ta pati laiko juosta...

– Taip. Man patinka dalyvauti varžybose šalia namų. Per likusias dienas dar vyks treniruotės, galbūt kiek lengvesnės, o į Berlyną išvyksiu sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius