Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andriaus Gudžiaus varžovo nuosmukio priežastis: „Jis negėrė vandens“

​​​​​​​Danielis Stahlis dominavo tarp Europos disko metikų šiais metais galingais pasirodymais įvairiose varžybose. Tačiau Europos komandų pirmenybėse švedas užėmė tik trečią vietą su blankiu rezultatu – 61 m 38 cm. Lengvaatlečio treneris tai aiškina paprastai – dehidratacija.
Danielis Stahlis pretenduoja laimėti salą.
Danielis Stahlis pretenduoja laimėti salą. / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Per varžybas Bydgoščiuje (Lenkija) buvo karšta. Oro temperatūra siekė 30 laipsnių, tad D.Stahlio prasto pasirodymo priežastis nuskambėjo paprastai.

„Jis man paaiškino, kad neišgėrė pakankamai vandens. Jautėsi visiškas bejėgis, o kojos buvo sunkios, – sakė Švedijos disko metiko treneris Vesteinnas Hafsteinssonas. – Jei taip, tai žiauriai nuvilia. Tada – tai jo klaida. Tokiame lygyje taip negali nutikti.“

Trenerio teigimu, stambaus sudėjimo D.Stahlis turi gerti du kartus daugiau nei kiti: „Tai tikrai nuvilia ir galiausiai mes abu buvome labai įpykę ir nusivylę. Bet mano treniravimo filosofija yra suimti save į rankas ir nurimti valandai. Tada priimi pamoką ir keliauji dirbti toliau.“

Tai buvo antras kartas per sezoną, kai D.Stahlis pasirodė prastai. Varžybose Suomijoje jam iš viso nepavyko atlikti įskaitinio metimo.

Kitose varžybose švedo prasčiausias rezultatas buvo 68 m 56 cm. Sykį per vieną turnyrą net keturi D.Stahlio metimai skrido už 70 metrų ribos.

„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis
„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis

Geriausias rezultatas, pasiektas birželio pabaigoje, – 71 m 86 cm – tai jo asmeninis ir pasaulio šių metų sezono rekordas. Toliau diską istorijoje yra metę tik trys sportininkai – pasaulio rekordininkas Jurgenas Šultas (74,08), Virgilijus Alekna (73,88) ir Gerdas Kanteris (73,38).

D.Stahlis turėtų būti vienas svarbiausių varžovų A.Gudžiui pasaulio čempionate Dohoje rudenį, kur Lietuvos disko metikas gins prieš dvejus metus iškovotą titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius