Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asafa Powellas tikisi auksinių metų

Kai visas pasaulis laukia, iki kokių aukštumų 100 metrų bėgimo rekordą pakels Jamaikos sprinteris Usainas Boltas, pagrindinis jo konkurentas tautietis Asafa Powellas planuoja šiuos metus paversti auksiniais.
Asafa Powell
Asafa Powellas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bėgimas

U.Boltas užgožė tautiečio laimėjimus 2008-aisiais, gal net pažemino iki nevykėlio statuso, Pekine laimėdamas 100 ir 200 metrų distancijas bei užfiksuodamas naujus pasaulio rekordus.

Per tuos metus U.Boltas net du kartus gerino A.Powello 100 metrų bėgimo pasaulio rekordą (9,74 sekundės) – kartelė iki 9,72 sekundės buvo pakelta liepą ir iki 9,69 sekundės – rugpjūtį Pekine. A.Powellą gali guosti nebent tai, jog jam iki šiol priklauso 7 iš 12 geriausių laikų per visą istoriją.

Ir nors Asafa su Usainu laimėjo olimpinį auksą estafetės 4x100 metrų distancijoje, pagrindinėje, 100 metrų distancijoje, A.Powellas liko toli už varžovo nugaros ir finišo liniją kirto vos penktas. Lygiai tokią pat vietą jis užėmė prieš ketverius metus Atėnuose. Trauma neleido A.Powellui startuoti 2005 metų pasaulio čempionate, o 2007-aisiais jis liko trečias. Tad šie metai, atleto teigimu, bus kitokie.

A.Powellas, kuris stebėjo pirmąjį U.Bolto startą šį sezoną, kai Pekino olimpinis čempionas  distanciją įveikė per 9,93 sekundės, sako kol kas tik kaupiantis jėgas pagrindiniams sezono startams. „Sprendžiame visas problemas, – pasakojo atletas, tik prieš keletą dienų grįžęs iš treniruočių stovyklos Australijoje. – Mes tobuliname ne tik tai, kas gali tapti problema, bet ir dalykus,  kurie jokių rūpesčių nekelia. Turiu galvoje tiek techniką, tiek psichologiją.“

U.Bolto treneris Glenas Millsas sakė tikintis, kad A.Powellui pavyks viską sudėlioti į vietas reikiamu laiku – kai tą padaryti dar nėra per vėlu. „Asafa – puikus sprinteris ir jis pateks į istoriją kaip vienas techniškiausių bėgikų. Jo laikas jau eian į pabaigą (šių metų lapkritį atletui sueis 27 metai), tačiau aš tikiu, kad jis sugebės vieną kartą iššauti ir tarptautinėje arenoje – jis to nusipelnė.“

Beje, Australijoje A.Powellas parodė įspūdingą laiką 400 metrų distancijoje. Turnyre „Sydney Track Classic“ jamaikietis distanciją įveikė per 45,94 sekundės ir pagerino savo geriausią rezultatą net 1,23 sekundės. Melburne jis startavo ir 100 metrų distancijoje, tačiau stiprus priešinis vėjas  nubraukė bet kokias viltis pasiekti gerą rezultatą.

A.Powello treneris Steve'as Francis tiki, kad auklėtinis gali bėgti greičiau, nei dabar užfiksuotas U.Bolto pasaulio rekordas. „Esu tikras, kad A.Powellas šiemet yra pasiruošęs bėgti naujo pasaulio rekordo grafiku“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius