-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austros Skujytės ir Viktorijos Žemaitytės mintys prieš intriguojančią dvikovą Lietuvos lengvosios atletikos čempionate

Kaip jau skelbėme, šiandien Klaipėdos manieže startavo Lietuvos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas.
Austra Skujytė ir Viktorija Žemaitytė
Austra Skujytė ir Viktorija Žemaitytė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Sportininkai varžysis ne tik dėl šalies čempionų vardų, bet ir dėl vietos rinktinėje, kuri kovo 4–6 dienomis dalyvaus Paryžiuje vyksiančiame Europos čempionate.

Bene didžiausią intrigą kelianti dvikova turėtų vykti moterų penkiakovės varžybose tarp Austros Skujytės ir Viktorijos Žemaitytės. Rutulio stūmimo rungtyje laimę nesėkmingai bandžiusi A.Skujytė penkiakovėje varžysis po trejų, o traumų kamuota V.Žemaitytė – po dvejų metų pertraukos.

Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės treneris Kęstutis Jezepčikas nesiryžo spėlioti, kaip pasibaigs ši akistata, bet pripažino, kad tai bus vienas įdomiausių varžybų Klaipėdoje akcentų.

„Džiugu, kai rungtyje yra du aukšto lygio sportininkai. Smagu žiūrovams, be to, konkurencija visuomet duoda geresnį rezultatą. Į daugiakovės varžybas Europos čempionate yra dalijami kvietimai atsižvelgiant į rezultatus, normatyvų čia nėra, todėl teoriškai į Paryžių gali išvažiuoti abi sportininkės. Bet nedrįsčiau spėlioti, ar taip atsitiks. Juk abi sportininkės daugiakovėje startuos po labai ilgos pertraukos“, – sakė treneris.

Tuo tarpu pačios sportininkės džiaugiasi, jog turės galimybę pasivaržyti, bet mikrodvikovos nesureikšmina.

APIE NUOTAIKĄ PRIEŠ VARŽYBAS

Austra Skujytė: „Džiaugsmingos nuotaikos. Smagu, kad abi dalyvausime. Konkurencija – sveika, bus smagu pasivaržyti. Manau, gerai praleisime laiką.“

Viktorija Žemaitytė: „Nusiteikimas – kovingas (šypsosi), esu pasiruošusi kovoti. Kai sužinojau, kad penkiakovėje dalyvaus Austra, labai nudžiugau. Aukšto lygio konkurencija kiekvienam sportininku į naudą, labiau motyvuoja siekti aukštesnio rezultato“.

APIE SAVO SPORTINĘ FORMĄ

Austra Skujytė: „Neplanavau dalyvauti penkiakovės varžybose, tačiau, startuojant atskirose rungtyse, rezultatai šį sezoną nebuvo prasti, tad pagalvojau, kad vertėtų pabandyti ir penkiakovėje. Specialiai lyg ir nesiruošiau, bet dalyvauju. Rezultatais, kuriuos pastaruoju metu rodžiau savo stipriosiose rungtyse, daugiau mažiau esu patenkinta, tik 800 metrų kurį laiką nesu bėgusi. Tai šioks toks klaustukas. Bet apskritai forma tikrai nesiskundžiu“.

Viktorija Žemaitytė: „Labai sunku pasakyti, kokios sportinės formos esu, nes tai bus pirmas kartas po visų traumų, operacijų ir reabilitacijų, kai vėl startuosiu penkiakovės varžybose. Dalyvavau atskirų rungčių, tiesa, ne visų, varžybose, ir pagal tai savo formą vertinčiau 80 procentų. Ji tikrai nėra ideali. Kelio traumos pasekmių nebejaučiu, tačiau pastaruoju metu apie save primindavo Achilo sausgyslė, todėl negalėjau išbandyti savęs visose rungtyse. Tai kėlė abejonių, ar verta dalyvauti daugiakovės varžybose. Tiesa, šiuo metu jaučiuosi puikiai ir varžyboms Klaipėdoje esu pasiruošusi“.

APIE VARŽOVĘ

Austra Skujytė: „Aš tikrai tikiuosi, kad Viktorijai po visų tų traumų pavyks demonstruoti aukštus rezultatus. Galbūt jai nereikėtų forsuoti savo sugrįžimo, išlaukti, atsargiau elgtis su krūviais. Tikiuosi, kad ateityje traumos aplenks ją“

Viktorija Žemaitytė: „Stebėjau Austros pasirodymus varžybose. Jos forma tikrai gera. Pati ją paskatinau sugrįžti į daugiakovę, nors jos planai buvo kitokie. Mačiau, kad jos forma išties puiki ir daugelyje rungčių ji rodė tikrai gerus rezultatus. Manau, ji turi visas galimybes išvažiuoti į Europos čempionatą ir ten sėkmingai pasirodyti, galbūt net užimti prizinę vietą. Kiek stebėjau kitų Europos daugiakovininkių šių metų rezultatus – jie tikrai nėra aukšti. Pavyzdžiui, geriausias šio sezono rezultatas – 4500 taškų, o surinkusi 4516 taškų 2009 m. Europos čempionate užėmiau tik 6 vietą“.

APIE ŠANSUS LAIMĖTI

Austra Skujytė: „Nenorėčiau svarstyti, kuri iš mūsų turi daugiau šansų laimėti. Artimiausios dienos parodys. Ar favoritė esu aš? Nežinau. Visi aplink kalba, kad tai dvikova, mums tai tiesiog bus smagus laikas. Manau, abi būsime susikoncentravusios į tai, ką kiekviena norime padaryti, ir labai nejausime, kad vyksta dvikova. Mano tikslas nėra aplenkti Viktoriją, o parodyti rezultatą, kuris užtikrintų vietą Europos čempionate Paryžiuje“.

Viktorija Žemaitytė: „Esu tokia sportininkė, kuri vieną dieną gali nustebinti, kitą priešingai – pasirodyti prastai. Šeštadienis atsakys į visus klausimus. Kovosime. Aš nenusileisiu. Tai, kad dalyvauja Austra, kaip sakiau, suteikia daugiau motyvacijos. Vis dėl nėra labai svarbu, būsiu pirma, antra ar trečia. Mano tikslas – ne Lietuvos čempionės titulas. Sieksiu kuo geresnio rezultato, kuris garantuotų vietą Europos čempionate. Pagal tai, kokius rezultatus šį sezoną rodo Europos daugiakovininkės, manau, užtektų 4300–4400 taškų. Tai pasiekiama“.

APIE TAI, KAS LEMS PERGALĘ

Austra Skujytė: „Sporte visuomet labai svarbus atsitiktinumo faktorius. Visko gali nutikti. Galbūt lems tai, kuri parodys charakterį. Viktorija grįžta po ilgo traumų periodo, galbūt jai sunkiau psichologiškai“.

Viktorija Žemaitytė: „Geras pasiruošimas ir nusiteikimas. Akivaizdu, kad Austra puikiai pasiruošusi. Man svarbu, kad nieko neskaudėtų. Jokio psichologinio barjero, grįžusi po ilgos pertraukos, tikrai nejaučiu. Psichologiškai, manau, esu pakankamai stipri. Nesu iš tų sportininkių, kurios perdega emociškai. Stiprios varžovės ir didelė konkurencija mane tik užveda“.

Moterų penkiakovės varžybos Klaipėdos manieže prasidės šeštadienį 11 valandą:

11:00 val. – 60 m barj. bėgimas
11:40 val. – šuolis į aukštį
13:00 val. – rutulio stūmimas
14:20 val. – šuolis į tolį
15:10 val. – 800 m bėgimas 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius