-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bayeris sezoną pradės Berlyne

Uždarų patalų šuolio į tolį Europos čempionas vokietis Sebastianas Bayeris dalyvaus pirmajame Ausko lygos etape Berlyne birželio 14 dieną.
Sebastian Bayer
Sebastianas Bayeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Berlynas

Priminsime, kad kovo pradžioje Turine 22 metų šuolininkas sensacingai laimėjo čempionatą, paskutiniuoju šuoliu pagerindamas Europos rekordą. Toliau už S.Bayerį (8,71 metro) žiemą yra šokęs tik amerikietis Carlas Lewisas.

Šiame sezone šuolis į tolį nepatenka tarp reitinginių Aukso lygos rungčių, tad šios rungties atstovai nepretenduoja į pagrindinį turnyro prizą – 1 milijoną JAV dolerių, tačiau daugelis sportininkų būtent šią seriją įvardija kaip geriausią pasirengimo pasaulio čempionatui galimybę.

„Antrą kartą gyvenime šokinėsiu Olimpiniame stadione. Pirmą kartą ten šokinėjau 2006, po Europos čempionato. Ten buvo tokia nepakartojama atmosfera, kad nesugebėjau susitvarkyti su jauduliu, – prisimena Europos rekordininkas. – Tada rezultatas buvo kuklus (7,60 metro) ir likau 11 vietoje."

Prisimenu savo pernykštę formą šiuo metų laiku ir esu tikras, kad šiemet ji geresnė, – teigia vokietis, kurio geriausias rezultatas stadionuose yra 8,15 metro. – Būsiu patenkintas, jei pirmu startu pagerinsiu asmeninį rekordą ir vėliau kiekvienose varžybose pridėsiu 5 centimetrus.“

Kol kas kyla daug klausimų dėl šuolininko starto Hengele birželio 1 dieną – sportininkas turi problemų dėl ausies uždegimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius