Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bėgikė Eglė Balčiūnaitė geriausio Šiaulių sportininko rinkimuose nesitikėjo aplenkti Ričardo Berankio

Šalies rekordininkė šiaulietė Eglė Balčiūnaitė per Lietuvos lengvosios atletikos taurės varžybas pirmą kartą šią žiemą išbandė jėgas 1 500 m distancijoje ir pasiekė geriausią šio sezono uždarų patalpų rezultatą šalyje (4:24,05).
Eglė Balčiūnaitė
Eglė Balčiūnaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

E.Balčiūnaitė vasario pradžioje treniravosi Vilniaus lengvosios atletikos manieže, nes Šiaulių manieže šalta ir kieta bėgimo danga.

„Apmaudu, kad Šiauliai turi gerų sportininkų, į maniežą ateina pasportuoti ir kitų sporto šakų atstovų, bet jie negali normaliai treniruotis. Tačiau tie vargai kada nors turėtų baigtis. Šiemet maniežą žadama apšildyti, o kada bus pakeisti bėgimo takai – nežinau.

Dabar namie tikrai nemalonu bėgioti, Vilniuje kur kas geriau. Šilta ir galima normaliai atlikti visus darbus. Pagrindines treniruotes dažniausiai atlieku rytais, kai būna mažiau žmonių“, – sakė E.Balčiūnaitė.

– Egle, kokie tavo planai šiemet?

– Apie žiemos sezoną daug negalvoju – kaip bus, taip. Žinoma, norisi paties geriausio. Per Federacijos taurės varžybas bėgau 1 500 m distanciją, tai pavadinčiau apšilimu prieš vasaros sezoną. Pasirodymu esu patenkinta, nors norėjosi ir greičiau įveikti šį nuotolį. Neturėjau rimtos konkurencijos, praktiškai bėgau viena. Bėgti su vaikinukais būtų buvę naudingiau. (Šypsosi.) 

– Ar planuoji dalyvauti Europos uždarų patalpų čempionate Paryžiuje?

– Norėčiau, tačiau pirmiausiai reikės įvykdyti normatyvą, leidžiantį jame dalyvauti. 800 m distancijos normatyvas normalus –  2 min. 4 sek. Vasario 8 dieną galvoju dalyvauti tarptautinėse varžybose Prancūzijoje ir ten bandysiu įvykdyti tą normatyvą. Mūsų maniežuose labai aukšti bėgimo posūkiai, sunku bėgti greitai, o užsienyje jie daug žemesni.

Labai pasisekė, kad gruodžio mėnesį trims savaitėms galėjau išvažiuoti į treniruočių stovyklą Portugalijoje. Ten buvo puiku, galėjau normaliai pasirengti žiemos sezonui, nes man patinka rungtyniauti ir žiemą, ir vasarą.  

– Tapai geriausia 2010 m. Šiaulių sportininke, pralenkei netgi tenisininką Ričardą Berankį. Ar tikėjaisi tokios sėkmės?

– Geriausius sportininkus rinko sporto specialistai pagal tam tikrus kriterijus. Norėjosi ir tikėjausi, kad pateksiu į pirmą penketuką, bet pakilau gerokai aukščiau. Manau, man šį titulą lėmė praėjusiais  metais per pasaulio uždarų patalpų čempionatą Dohoje (Kataras) 800 m distancijoje užimta penkta vieta ir Lietuvos rekordas.

– Kuo šiauliečiai apdovanojo geriausią 2010 m. miesto sportininkę?

– Statulėle, geriausiosios sportininkės diplomu ir piniginiu čekiu apsipirkti sporto prekių parduotuvėje.

– Žiema netruks prabėgti, ateis ir vasara. Kas tavęs laukia vasarą?

– Pagrindiniai mūšiai, nes mano pagrindinis akcentas – vasara. Laukia universiada, pasaulio čempionatas, šiems išbandymams noriu rimtai pasirengti. Čia pat ir Londono olimpinės žaidynės, reikės vykdyti normatyvą. Tai būtų mano antrosios olimpinės žaidynės. Dalyvavau Pekine, įgijau patirties, antras kartas turėtų būtų drąsesnis ir sėkmingesnis. 

– Esi 400 m ir 800 m nuotolių uždarų patalpų Lietuvos rekordininkė. Gal rekordus šturmuosi ir vasarą?

– 800 m nuotolio  Lietuvos rekordas labai aukštas, jis priklauso Daliai Matusevičienei (1:56,7) ir buvo pasiektas dar 1987 metais. Pagerinti tokį šalies rekordą visada norisi.

– Esi universali bėgikė: rungtyniauji 400 m, 800 m, 1 500 m distancijose, o apie maratoną  negalvoji?

– Galbūt tiktai tolimoje ateityje. Kol kas visą esu susitelkusi į mėgstamą 800 m distanciją.

– Smarkiai patobulėjai praėjusiais metais, kaip manai, kokia tos sėkmės paslaptis?

– Manau, kad kiekvienas sportininkas turi būti talentingas, valingas,  užsispyręs.  Tie faktoriai bėgimo take daug ką lemia. Man dar trūksta greičio ir ištvermės. Kol kas dar nesu pirma pasaulyje (šypsosi), vadinasi, kažko dar trūksta.    

– Ar, be lengvosios atletikos, domiesi kitomis sporto šakomis?

– Mane patinka visas sportas: ir tenisas, ir futbolas, ir krepšinis. Su malonumu žaisčiau tenisą, futbolą, bet bijau gauti traumą.

– Koks tavo pagrindinis gyvenimo tikslas?

– Nenoriu jo atskleisti, dar prisikarksėsiu. Turiu savo principus, juk esu Skorpionas (gimiau spalio 31 d.). Zodiako ženklas atitinka mano charakterį. Įgyvendinti viską, apie ką svajoju, trukdo laiko stoka. O dar mokslai spaudžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius