Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bėgikė Eglė Balčiūnaitė: „Paryžiuje pasiekiau savo tikslą“

Viena perspektyviausių šalies bėgikių Eglė Balčiūnaitė, pirmą kartą tris dienas kovojusi su pajėgiausiomis Senojo žemyno bėgikėmis 800 m distancijose, teigia besijaučianti ne tik pasiekusi asmeninį tikslą, iškeltą prieš varžybas, bet ir įgavusi neįkainojamos patirties.
Eglė Balčiūnaitė
Paryžiuje vykusiame Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate Eglė Balčiūnaitė 800 m bėgimo rungtyje užėmė 6 vietą. / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Niekada iki šiol nesu kovojusi tris dienas iš eilės 800 metrų distancijoje. Važiuodama į Paryžių, buvau nusiteikusi patekti tarp šešių pajėgiausių sportininkių. Šį tikslą pasiekiau bei įgijau neįkainojamos patirties, turėsiančios didelės įtakos pasiruošimui ateities varžyboms“, – sako jauniausia (22 metų) Paryžiaus bėgikė.

Anot jos, sekmadienį vykęs finalas buvo itin sudėtingas, nes teko ne tik rungtis su pačiomis galingiausiomis bėgikėmis, turinčiomis kur kas daugiau patirties nei ji, bet ir pirmą kartą bėgti tris dienas iš eilės 800 m distanciją uždarose patalpose.

„Tai buvo pirmasis Europos uždarų patalpų čempionatas man, tad pasiektu rezultatu Paryžiuje esu tikrai patenkinta. Penktadienio ir šeštadienio bėgimus laikau vienais geresnių savo karjeroje“, – sakė E.Balčiūnaitė.

Pasak sportininkės, dalyvauti Europos čempionate ji neplanavo metų pradžioje, tačiau paskutiniu metu, pasitarusi su treneriu pakeitė sprendimą, norėdama išbandyti save pirmą kartą Europos uždarų patalpų čempionate.

„Su treneriu pasitarę, nusprendėme debiutuoti ir pažiūrėt savo galimybes, formą, pasiruošimą sezonui. Esu tikra, kad jei būčiau besiruošusi laimėjimui, rezultatai būtų kitokie, tačiau šiame sezone manęs laukia dar ne vienos itin svarbios varžybos, kurioms teikiu kur kas didesnę reikšmę nei Europos čempionatui“, – sako ji.

Anot bėgikės, Paryžiuje vykęs Europos lengvosios atletikos čempionatas buvo itin naudingas visiems šalies lengvaatlečiams.

„Manau, kad ne tik man, bet ir daugeliui kitų sportininkų, šis čempionatas tapo vienu naudingiausių žinių prasme, kurias teisingai įdarbinę, turėsime visas galimybes pasiekti itin aukštus rezultatus ateityje“, – sako ji.

Penktadienį – sekmadienį vykusiame lengvosios atletikos čempionate Eglė Balčiūnaitė sėkmingai debiutavo pirmas dvi dienas 800 m bėgime ir šeštadienį iškovojo teisę Lietuvai dalyvauti finale. Finaliniame bėgime, kuriame dalyvavo šešios pajėgiausios Europos bėgikės, Eglė Balčiūnaitė du ratus atbėgo antra, tačiau paskutiniame rate nukrito į šeštą vietą.  Lietuvos bėgikė pirmą kartą savo karjeroje 800 m distancijoje varžėsi tris dienas iš eilės uždarose patalpose.

22 metų Eglė Balčiūnaitė yra laikoma viena perspektyviausių šalies bėgikių visame pasaulyje. Šiemet ji apgynė Lietuvos 800 ir 400 m distancijų bėgimo čempionės vardą, iškovodama pirmąsias vietas Lietuvos lengvosios atletikos čempionate, vykusiame Klaipėdoje. Ji jau ne kartą pagerino šalies rekordus, 800 m ir 400 m bėgimo distancijose ir užima 8 – 11 vietas tarptautiniuose lengvosios atletikos reitinguose, o praeitas metais pasaulio čempionate Dohoje laimėjo iškovojo 5 – ą vietą.

Šiemet, Vokietijoje prasidėjusiose šeštosiose tarptautinėse lengvosios atletikos varžybose „PSD Bank Meeting Duesseldorf 2011“ uždarose patalpose ji iškovojo pirmą vietą ir pagerino Lietuvos rekordą. 800 metrų bėgimo varžybų finale 22–ejų metų šiaulietė distanciją įveikė per 2 min. 1,23 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius