Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bėgimo entuziastas M.Varnas: reikia prisidėti prie tautos judinimo

Vienas iš Vilniaus maratono rėmėjų, vaikų „Nutrend“ bėgimo taurės steigėjas Mindaugas Varnas prieš penkerius metus apie bėgimą nė girdėti nieko nenorėjo, tačiau kartą išmėginęs negali sustoti ir kitus skatina. „Reikia kažkiek prisidėti prie tautos judinimo, nes bendras vaizdas tragiškas“, – lietuvių sportinį pasirengimą vertino 37 metų panevėžietis.
M.Varnas bėga 2009 m. Vilniaus maratone
M.Varnas bėga 2009 m. Vilniaus maratone / Asmeninio archyvo nuotr.

„Iš pradžių neįsivaizdavau, kaip galima bėgti 10 kilometrų. Paskui supratau, kad galima bėgioti, ir net kasdien. Kas pasikeitė? Greičiausiai viskas dėl to palaimos hormono – tai tikriausiai pradėjo veikti ir „vežti“ mane“, – mintimis apie bėgimą dalijosi kalnų slidinėjimą, tenisą, dviračių sportą ir pastaraisiais metais alpinizmą išmėginęs M.Varnas.

Anot Panevėžyje dirbančio UAB „M SPORTAS" direktoriaus ir vieno iš parduotuvių tinklo „Maistas sportui“ vadovų, viskas prasidėjo nuo pomėgio lipti į kalnus. „Norėjau užkopti į Monblaną (Alpėse esantis aukščiausias Vakarų Europos kalnas – 4808 m, – aut.p.), o geriausias pasirengimas – bėgimas. Iki tol labai nemėgau bėgimo, bet kai buvau priverstas, pamėginau ir susidomėjau“, – pasakojo jis.

„Visą dieną praleidus kontoroje labai gerai pravėdinti galvą. Vėliau atradau, kad bėgant dar ilgesnes distancijas galima ir apie darbus pagalvoti. Vis tiek nėra ką veikti“, – bėgimo privalumus vardijo pašnekovas. M.Varnas kartą sugalvojo didesnį iššūkį – nors kartą gyvenime įveikti visą maratoną.

Asmeninio archyvo nuotr./M.Varnas prie Lenino viršukalnės
Asmeninio archyvo nuotr./M.Varnas prie Lenino viršukalnės

„Draugai parekomendavo – užsiregistravau į Niujorko maratoną. Nepasigailėjau. Likau labai patenkintas. Vienintelė mano klaida – planavau laiką. Man tiesiog trūko pasirengimo. Pusę maratono įveikiau geriau nei galvojau, o antroje dalyje pasidarė labai sunku. Supratau, kad reikia tiesiog įveikti tą maratoną“, – pasakojo iš 44 tūkst. startavusiųjų per vidurį finišavęs lietuvis.

Pusę metų sau pailsėti leidęs panevėžietis vos pagerėjus orams vėl pradėjo bėgioti. Kaip ir pernai šiais metais M.Varnas pasiryžęs įveikti pusę Vilniaus maratono, tačiau ypatingų tikslų nekelia – bus ką tik nusileidęs nuo kalnų. Tačiau jau gruodį bėgimo mėgėjas ketina šturmuoti antrą savo gyvenimo maratoną: „Norėčiau bėgti ten, kur taip paprastai nenuvyksi. Galbūt Honolulu?“

Apie Vilniaus maratoną

Iki septinto tarptautinio Vilniaus maratono (rugsėjo 12–ą dieną) liko 71 diena. Anot organizatorių, tai bus ne tik bėgimas, bet ištisas renginių maratonas nuo aukštakulnių lenktynių iki žvejų varžybų.

Nuo vasario mėnesio į Vilniaus maratoną jau užsiregistravo 561 dalyviai: maratono distancijoje – 208, pusė maratono – 233, mini maratone – 120. Organizatoriai viliasi, kad renginys gali sutapti su sostinės dienomis.

Šiais metais vyko jau keturi pasirengimo Vilniaus maratonui bėgimo etapai – suaugusiųjų „Adidas“ ir vaikų „Nutrend“ taurės varžybos. Penktasis etapas vyks liepos 24–ą dieną Marijampolėje, o paskutinis finalinis – rugsėjo 4–ą dieną Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius