Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bubka – jaunimo pusėje

Pirmasis IAAF viceprezidentas bei Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) narys, legendinis šuolininkas su kartimi Sergejus Bubka nepalaikė kreipimosi, kuriame prašoma nesiųsti sportininkų į pirmą kartą 2010 metais rengiamas jaunimo olimpines žaidynes Singapūre.
Sergejus Bubka
Sergejus Bubka / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Singapūras Ukraina

Priminsime, kad su tokiu pareiškimu kreipėsi Švedijos, Danijos, Ispanijos bei Olandijos lengvosios atletikos federacijų nariai praėjusią savaitę vykusiame „European Athletics” kongrese.

„TOK puikiausiai supranta, jog dabartinė karta gyvena labai nesveikai, – sakė ukrainietis, kuris yra šių žaidynių koordinacinės tarybos vadovas. – Jie daugiausia laiko praleidžia priešais televizorių arba kompiuterio ekraną. Mums reikėjo programos, kuri suteiktų jaunimui naują motyvaciją. Taip ir atsirado šių žaidynių idėja. Tai turėtų būti ne grynai sportinis renginys – tai turėtų būti ir koncertai, susitikimai su žymiais žmonėmis. Visi sportininkai bus Singapūre visos olimpiados metu. Tačiau čia nebus fiksuojami rekordai – mes nenorime, kad jaunuoliai forsuotų savo pasirengimą ir kovotų dėl rekordų jau būdami tokio amžiaus. Tad tikimės, jog treneriai supras šią idėją ir pasiruošimo ciklus derins su vien gamtinėmis jaunų žmonių kondicijomis. Atskiri kvalifikaciniai turnyrai vyks visuose žemynuose ir olimpiadoje dalyvaus žemynų rinktinės. Šio turnyro lengvosios atletikos varžybų formatas bus kiek kitoks. Pavyzdžiui, rengsime mišrią estafetę”, – aiškino savo poziciją daugkartinis pasaulio rekordininkas, o dabar sporto funkcionierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius