-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionato dalyvių gretas retina ir dopingas

Penki Brazilijos nacionalinės lengvosios atletikos rinktinės nariai, besiruošiantys pagrindiniam sezono startui, pasaulio čempionatui Berlyne, pakliuvo dopingo kontrolieriams – jų organizmuose rasta eritropoetino (EPO) junginių.
Retėja Brazilijos rinktinės gretos
Retėja Brazilijos rinktinės gretos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Dopingas Brazilija

„Scanpix“ nuotr./Dopingas
„Scanpix“ nuotr./Dopingas

Kaip teigiama Brazilijos lengvosios atletikos konfederacijos pranešime, trys iš šių sportininkų dalyvavo Pekino olimpinėse žaidynėse. Gavus birželio 16 dieną paimto testo rezultatus, išaiškėjo, kad testo nepraėjo sprinteriai Bruno Linsas Tenorio, Jorge Selio Sena, Joziana Tito, Lusiana Franka bei daugiakovininkė Lisumara Silvestre. Pekine startavo B.L.Tenorio, J.Tito bei L.Silvestre. Pirmasis kartu su šalies rinktine estafetėje 4x100 metrų iškovojo ketvirtą vietą.

Visi paminėti sportininkai pareikalavo atidaryti ir B mėginius – tai reiškia, kad sportininkai savo kaltės nepripažįsta. Kol vyksta tyrimas, atletai laikinai suspenduoti ir grįžo į Braziliją.

Kiek anksčiau toks pat atletų skaičius įkliuvo ir Jamaikoje. Tačiau sprinteriai Yohanas Blake, Sherry-Ann Brooks, Lindsfordas Spencas, Marvinas Andersonas bei Allodinas Fotergillas nėra savo šalies rinktinės lyderiai. Šių atletų byla svarstoma kaip tik šiomis dienomis ir verdiktas turi būti paskelbtas penktadienį. Jų mėginiuose rasta  metilksantino – preparato, naudojamo astmos gydymui, tad visai tikėtina, jog sportininkai ras paaiškinimą ir nebus ilgam nušalinti nuo varžybų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius