Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionato rengėjų džiaugsmas išgaravo

Lygiai savaitei likus iki Europos lengvosios atletikos iki 23 metų čempionato Kaune parengiamųjų darbų maratonas pačiame įkarštyje. Organizatorių nuomone, jeigu dabar turėtų galimybę rinktis rengti tokias varžybas ar ne, Senojo žemyno pirmenybių Lietuvoje veikiausiai nebūtų.
Agnė Orlauskaitė
Viena iš Europos čempionato favoričių A.Orlauskaitė. / Asmeninio archyvo nuotr.

Prieš dvejus metus, kai dėl teisės organizuoti Europos iki 23 metų čempionatą įveikėme septynis konkurentus, džiaugėmės. Jeigu dabar mūsų klaustų, ar siektume to čempionato, labai pasvarstytume“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

Anot jo, buvo labai sunku, kartais atrodė, kad visa tai rūpi tik Lengvosios atletikos federacijai: „Suprantama, kad sunkmetis užklupo netikėtai, bet ne visi klausimai sprendžiami pinigais.“ E.Skrabuliui antrino Europos iki 23 metų čempionato direktorius Virginijus Daukšys.

Aurimo Kuckailio/15min.lt nuotr./Iš kairės E.Skrabulis, A.Orlauskaitė ir K.Juzepčikas
Aurimo Kuckailio/15min.lt nuotr./Iš kairės E.Skrabulis, A.Orlauskaitė ir K.Juzepčikas

„Gal ir dabar būtume sutikę organizuoti Europos čempionatą, bet tik ne Lietuvoje, – teigė jis. – Biudžetas buvo planuojamas vienoks, išėjo visai kitoks. Iki realistinio biudžeto (5,4 mln.), kurį nustatėme įvertinę sunkmetį, nesurinkome 1,2 mln. litų. Pirmas čempionatas, kuris vyksta be televizijos reklamos, tam tiesiog nėra lėšų.“ Mažiausiai prie čempionato organizavimo prisidėjo Kauno savivaldybė – vos 20 proc. to, kas buvo sutarta iš pradžių.

V.Daukšys pabrėžė, kad šios pirmenybės sutampa su Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo renginiais ir tai pigiausias būdas reklamuoti savo šalį. „Atvyks apie 300 akredituotų žurnalistų iš viso pasaulio. Artimiausiu metu gauti teisę rengti Europos čempionatą Lietuvai nėra realu“, – tikino jis.

Nepaisydami visų sunkumų Europos iki 23 metų organizatoriai sėkmingai atnaujino S.Dariaus ir S.Girėno stadiono sporto bazę: paklota nauja danga, pataisyti šuolio į tolį ir trišuolio sektoriai, sutvarkyta žurnalistų ir VIP tribūna, įrengtos naujovė – laiko fiksavimo sistema. Čempionato metu bus naudojama apie 30 televizijos kamerų, kiekvienam čempionato dalyviui bus įteikti suvenyriniai medaliai.

Iš Lietuvos sportininkų, kaip Europos čempionato šeimininkų, tikimasi sulaukti nemažai medalių. Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės treneris Kęstutis Juzepčikas paskelbė nacionalinės komandos sudėtį, kuri varžysis liepos 15–19 dienomis Kaune S.Dariaus ir S.Girėno stadione vyksiančiame Europos čempionate.

Medalių bus, esu tuo įsitikinęs, bet nenoriu užkrauti jiems psichologinės naštos, – sakė K.Juzepčikas.

Lietuvos rinktinę sudarys 42 lengvaatlečiai – 24 vyrai ir 18 moterų. Rytis Sakalauskas, Lina Grinčikaitė, Lina Andrijauskaitė ir Agnė Orlauskaitė startuos trijose rungtyse, dar 10 atletų rungsis dviejose.

„Kiekvienas sportininkas pasirodys gerai, jeigu jo rezultatas bus asmeninis rekordas arba netoli jo. Negaliu ir nonoriu išskirti geriausiųjų. 1–8 vietas šiose pirmenybėse užimti pretenduoja ši grupė: A.Orlauskaitė (400 m), L.Grinčikaitė (100 m ir 200 m), Eglė Balčiūnaitė (800 m), vyrų ir moterų estafetės 4 po 400 metrų, Mantas Šilkauskas (dešimtkovė), Vitalijus Kozlovas (800 m), Raivydas Stanys (šuolis į aukštį), – vardijo Lietuvos lengvosios atletikos jaunimo rinktinės treneris K.Juzepčikas. – Medalių bus, esu tuo įsitikinęs, bet nenoriu užkrauti jiems psichologinės naštos. Geriausi iš jų startuos ir Berlyne per pasaulio čempionatą.“

Pirmasis iš lietuvių sektoriuje pasirodys dešimtkovininkas M.Šilkauskas. Liepos 16 dieną 10 val. jis varžysis pirmoje dešimtkovės rungtyje – 100 metrų bėgime. „Tai mano pats rimčiausias išbandymas karjeroje. Sau tikslą keliu patekti tarp geriausiųjų dešimtuko. Esu puikios sportinės formos ir padarysiu, ką galiu“, – sakė JAV sportuojantis lengvaatletis. Liepos 19 dieną 18.50 val. paskutinėje čempionato rungtyje varžysis estafečių 4 po 400 metrų rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius