-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Lobačevskė maratone Italijoje užėmė antrą vietą

Puikią sportinę formą šį rudenį demonstruoja traumas išsigydžiusi ilgų nuotolių bėgikė Diana Lobačevskė.
Moterų grupėje pusę maratono greičiausiai nubėgo Diana Lobačevskė
Diana Lobačevskė / Četkausko nuotr.

Italijoje vykusiame 23-iajame maratono bėgime iš Maranelo į Kaprio miestą ji užėmė 2-ą vietą ir pasiekė 2-ą rezultatą Lietuvos sporto istorijoje – 2 val. 28 min. 3 sek. Tai geriausias mūsų bėgikų rezultatas šį sezoną – greitesnė buvo tik 2005-ųjų lapkričio mėnesį Lietuvos rekordą pasiekusi Živilė Balčiūnaitė (2 val. 25 min. 15 sek.).

Šių metų Europos čempionatą, kuriame aukso medalį pelnė būtent Ž.Balčiūnaitė (žemyno pirmenybėse lietuvė nuotolį įveikė per 2 val. 31 min. 14 sek.), Diana dėl traumos pasekmių buvo priversta praleisti. Tačiau rugsėjo pradžioje ji jau laimėjo Vilniuje vykusias 10 km varžybas, o kiek vėliau – ir pusės maratono bėgimą sostinės gatvėmis. Tada 21 km įveikusi per 1 val. 14 min. 9 sek., sportininkė teigė, kad tai nebloga treniruotės prieš startą Italijoje.

Tradiciniame bėgime, kuris skirtas garsiajam Enzo Ferrari atminti, Diana per visus 42,195 km sugebėjo išsaugoti pavydėtiną tempą ir finišavo antra. Tai ne tik asmeninis sportininkės rekordas, bet ir rezultatas, užtikrinantis jai kelialapį į 2011 m. pasaulio čempionatą.

Varžybų Italijoje nugalėtoja tapo Kenijos bėgikė Hellen Mugo Wajiku – 2 val. 27 min. 16 sek., o bronzos apdovanojimą pelnė kita Kenijos atstovė Giorgina Rono – 2 val. 30 min. 55 sek.

Vyrų varžybose irgi pirmavo Afrikos atstovai. Nugalėtoju tapo Paulas Kosgei iš Kenijos – 2 val. 9 min., 20 sek. jam pralaimėjo tautietis Chumba Dicksonas, o trečias finišo liniją kirto Shami Abdullah Dawitas iš Etiopijos – 2 val. 9 min. 50 sek.Diana Lobačevskė sporto gerbėjų dėmesį patraukė prieš porą metų, kai laimėjo Vilniaus maratoną.

Dabar Dainiaus Virbicko treniruojama Diana Lobačevskė sporto gerbėjų dėmesį patraukė prieš porą metų, kai laimėjo Vilniaus maratoną. Anksčiau aktyviai sportavusi moteris gyvena Didžiojoje Britanijoje, kur dirba socialinį darbą. Prieš trejetą metų nusprendusi vėl mėgėjiškai bėgioti, ji ne tik sau, bet ir visiems įrodė, kad mūsų šalis turi dar vieną talentingą ilgų nuotolių bėgikę. Prieš šių metų Europos čempionatą, kur maratono rungtyje fiksuojami ne tik asmeniniai rezultatai, bet skaičiuojama ir nacionalinė įskaita, D.Lobačevskė buvo įrašyta į savotišką merginų svajonių komandą: tikėtasi, kad susumavus Ž.Balčiūnaitės, Rasos Drazdauskaitės ir D.Lobačevskės rezultatus mūsiškės pateks į prizininkes. Tačiau dėl traumos Diana buvo priversta Europos čempionatą praleisti. O rudenį atsigriebė.

Kelialapius į 2011 m. pasaulio lengvosios atletikos čempionatą yra pelnę jau 4 Lietuvos lengvaatlečiai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius