Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Darius Aučyna Europos čempionate užėmė 23 vietą ir visi lietuviai jau baigė pasirodymą

Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė baigė kovas Europos lengvosios atletikos čempionate Geteborge (Švedija). Paskutinis iš mūsiškių startavęs Darius Aučyna šuolio į tolį kvalifikacijos B grupėje nušoko 7,38 m, užėmė 11 vietą ir į finalą nepateko. D.Aučyna Europos čempionate jau buvo startavęs trišuolio rungtyje, kur liko 21-as.
Darius Aučyna Europos čempionate
Darius Aučyna Europos čempionate / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Kaip įvertinčiau savo pasirodymą, – po rungties perklausė D.Aučyna. – Jeigu būtų mokykla, tai prašyčiau, kad mokytoja bent 4 parašytų, iš pasigailėjimo. Jeigu universitetas – 5. Ne daugiau. Nesu patenkintas savo pasirodymu, bet ką jau padarysi“.

Šuolio į tolį varžybose dalyvauja 25 dalyviai, o į finalo etapą patenka įvykdę 8,05 m normatyvą arba 8 geriausi iš abiejų kvalifikacijos grupių.

D.Aučyna pirmuoju šuoliu įveikė 7,38 m nuotolį, antruoju 7,30, o trečiasis nebuvo įskaitytas (X). D.Aučyna B grupėje užėmė 11-ą vietą, o bendroje įskaitoje liko 23-as. Toje pačioje rungtyje dalyvavęs Tomas Vitonis A grupėje užėmė 8-ąją vietą, o bendroje kvalifikacijos įskaitoje liko 18-as.

VIDEO: Dariaus Aučynos interviu po rungties.

„Buvo geriau nei vakar, bet vis tiek ne tas. Kažkokios šitos ne mano dienos, – kalbėjo D.Aučyna. – Nežinau ko trūko, gal nieko... tiesiog, jaučiu, kad čia gali būti paskutinis mano šuolis manieže. Jeigu nelemta, tai nereikia ir dusinti savęs. Vasarą aš būnu visai kitas žmogus, o žiemą su toms lentomis visiškai „nesusižaidžiu“. Nesijaučiu, kad bėgčiau. Atrodo, darai ir stengiesi, bet nesigauna ir viskas. Neieškau aš čia pasiteisinimų, tiesiog, žiūrėsime, kaip čia ateityje bus. Dabar galvosiu tik apie vasarą, tačiau kitą žiemą gerai pagalvosiu ar verta čia kankintis. Pastarųjų metų praktika parodė, kad ne kažkas čia pavyksta“.

B grupės kvalifikacijoje geriausiai pasirodė vokietis Christianas Reifas, kuris nušoko 8,15. Antroje vietoje liko švedas Michelis Torneus (8,07), trečias britas Chrisas Tomlinsonas (7,98).

D.Aučynos šio sezono geriausias rezultatas yra 7,62 m, o karjeros rekodas yra 7,87 m.

VIDEO: Dariaus Aučynos šuoliai į tolį Europos čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius