Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Daugiausiai uždirbantys lengvaatlečiai pasaulyje – planetos rekordininkai

Jamaikos sprinto žvaigždė Usainas Boltas daug metų buvo geriausiai apmokamas lengvaatletis pasaulyje. Pastaraisiais metais tuo pasigiri gali kiti talentingi jauni atletai.
Armandas Duplantis ir Sydney McLaughlin Judžine pagerino planetos rekordus.
Armandas Duplantis ir Sydney McLaughlin Judžine pagerino planetos rekordus. / „Scanpix“ nuotr.

Po 2019 metų pasaulio lengvosios atletikos čempionato Dohoje daugiausiai uždirbančių atletų viršūnėje iškilo Sydney McLaughlin.

400 m bėgimo per barjerus rungtyje startuojanti amerikietė tuo metu uždirbo apie 1,5 mln. dolerių per metus.

Tokią sumą jaunai atletei padėjo uždirbti ne tik premijos už rezultatus, bet labiau reklamos sandoriai ir aktyvi veikla socialinėje erdvėje.

„Scanpix“ nuotr./Sydney McLaughlin
„Scanpix“ nuotr./Sydney McLaughlin

Pernai per Tokijo olimpines žaidynes S.McLaughlin iškovojo du aukso medalius asmeninėje 400 m per barjerus rungtyje ir estafetėje. Paskui dėl didelio sandorio su „New Balance“ avalynės gamintoja ji uždirbo 1,7 mln. dolerių per metus.

22 metų amerikietė praėjusį penktadienį Judžine užfiksavo naują pasaulio rekordą (50,68 sek.), net 0,73 sek. pagerinusi sau priklausiusį ankstesnį pasiekimą. Už tai ji apdovanota 100 tūkst. dolerių premija.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sydney McLaughlin
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sydney McLaughlin

Nors S.McLaughlin praėjusią savaitę pridėjo du pasaulio čempionato Judžine aukso medalius, bet yra sakančių, kad daugiausiai uždirbančių atletų sąraše ji nebėra pirma.

Šiuo metu Nr.1 yra Švedijai atstovaujantis šuolininkas su kartimi Armandas Duplantis, – taip teigė jo agentas Danielis Wessfeldtas.

„Armandas yra daugiausiai uždirbantis atletas šiuo metu. Aš tai žinau“, – „Expressen“ teigė D.Wessfeldtas.

Jis neįvardijo savo talentingojo kliento uždarbio, bet akivaizdu, kad šiuo metu 22 metų švedas yra ant aukščiausios bangos.

Tokijo olimpinis čempionas Judžine paskutinę pasaulio čempionato dieną pagerino planetos rekordą, šuoliu su kartimi įveikęs 6,21 m aukštį.

Už auksą ir rekordą jam atiteko 100 tūkst. dolerių premija. Tai jau penktasis lengvaatlečio rekordinis šuolis, atnešantis vis naują premiją.

„Kai pasieki tokius rekordus, gauni pinigų iš organizatorių, premijas iš rėmėjų, taip ir susiformuoja metų uždarbis“, – paaiškino D.Wessfeldtas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Armandas Duplantis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Armandas Duplantis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius