Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deimantinėje lygoje“ – A.Gudžiaus startas

Penktadienį Kataro sostinėje Dohoje prasideda 2022 metų „Deimantinės lygos“ sezonas. Tai labiausiai prestižinės komercinės lengvosios atletikos varžybos pasaulyje. Jose dalyvauja geriausi planetos lengvaatlečiai.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / Kipro Štreimikio nuotr.

Ir šį sezoną, kuris bus jau 13-asis, varžybose dalyvaus Lietuvos, Latvijos bei Estijos sportininkai. 2022 metais įvyks trylika „Deimantinės lygos“ etapų. Finalas bus surengtas rugsėjo 7-8 dienomis Ciuriche. Į finalą pateks po aštuonis geriausius kiekvienos rungties atletus. Vyrų ir moterų varžybose vyks 32 rungtys. Už pergalę etape sportininkui skiriami aštuoni taškai, už antrąją vietą – septyni, už trečiąją – šeši ir pan.

„Deimantinės lygos“ varžybas absoliučioje įskaitoje yra laimėję ir Baltijos šalių atstovai. Sėkmingiausia jiems – disko metimo rungtis. 2012 ir 2013 metais triumfavo estas Gerdas Kanteris, 2011m. – lietuvis Virgilijus Alekna, 2017-aisiais – jo tautietis Andrius Gudžius. 2016 metais čempionate tapo Latvijos ieties metikė Madara Palameika. Šios rungties atstovas iš Estijos Magnusas Kurtas neturėjo sau lygių 2019-aisiais.

Šio sezono pirmajame etape Dohoje Baltijos šalių lengvaatlečių nebus. Vyrai varžysis aštuoniose rungtyse, moterys – šešiose. Vyrai šoks su kartimi, į aukštį, mes ietį, bėgs 200, 800, 1500 metrų. Taip pat vyks 400 m barjerinis ir 3000 m kliūtinis bėgimai. Moterys stums rutulį, bėgs 100, 200, 400 ir 3000 m. Be to, varžysis trišuolininkės.

Iš Lietuvos sportininkų visuose etapuose, kuriuose bus rengiama disko metimo rungtis, ketina dalyvauti Andrius Gudžius. Pakvietimo į atskirus etapus tikisi sulaukti šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, taip pat šios rungties atstovas Edis Matusevičius. Yra tikimybė, kad „Deimantinės lygos“ organizatoriai pakvies išbandyti jėgas ir šuolininką į aukštį Adrijų Glebauską bei puikius rezultatus pastaruoju metu demonstruojantį V.Aleknos sūnų Mykolą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius