Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Deimantinėje lygoje“ sprinteris Tysonas Gay 100 metrų įveikė per 9,79 sekundės

Lengvosios atletikos „Deimantinės lygos“ varžybose Šveicarijoje puikiai pasirodė JAV čempionas sprinteris Tysonas Gay, kuris 100 metrų bėgime distanciją įveikė per 9,79 sekundės ir pasiekė antrą geriausią sezono rezultatą.
JAV bėgikas Tysonas Gay
JAV bėgikas Tysonas Gay / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Amerikiečiui už nugaros liko Jamaikos atletas Asafa Powellas ir Sent Kitso ir Nevio atstovas Kimas Collinsas, kuris pasiekė asmeninį rekordą, nors jam jau yra 37 metai – 9,97 sek.

Puikią formą demonstruojančiam T.Gay šiuo metu priklauso trys geriausi šio sezono 100 metrų bėgimo rezultatai – 9,79, 9,75 ir 9,86 sek.

Traumas išsigydęs atletas šiuo metu yra pasaulio lyderis tiek 100 metrų, tiek 200 metrų bėgimo distancijose. Iki savo geriausio rezultato T.Gay pritrūko 0,1 sek.

Kiti „Deimantinės lygos“ rezultatai:

Vyrų 110 metų barjerinį bėgimą laimėjo sprinteris Davidas Oliveris, distanciją įveikęs per 13,03 sek ir už nugaros palikęs tautiečius Jasona Richardsoną ir Ryaną Wilsoną.

400 metrų barjeriniame vyrų bėgime Londono olimpinis čempionas Felixas Sanchezas liko atras. Jį aplenkė asmeninį karjeros rekordą pasiekęs Javieras Culsonas iš Puerto Riko – 48,14 sek.

200 metrų moterų bėgime staigmeną pateikė ukrainietė Mariya Reymyen, kuri distanciją nubėgo per 22,61 sek. ir už nugaros paliko Kimberly Duncan ir Carmelita Jeter.

Šuolininkas į aukštį iš Ukrainos Bohdanas Bondarenko sugebėjo peršokti 2,41 m kartelę ir tik 4 centimetrais atsiliko nuo pasaulio rekordo.

Zinaida Sendriūtė varžybose Šveicarijoje moterų disko metimo varžybose liko trečia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius