-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl uragano Sandy atšauktas sekmadienį turėjęs vykti prestižinis Niujorko maratonas

Pirmą kartą nuo 1970-ųjų tūkstančiai atletų, besitreniravusių ne vieną mėnesį, nekirs prestižiniu laikomo Niujorko maratono finišo linijos – dėl miestą nusiaubusios audros Sandy maratonas atšauktas, rašo „The New York Times“.
Akimirka iš 2011-ųjų Niujorko maratono
Akimirka iš 2011-ųjų Niujorko maratono / „Scanpix“ nuotr.

Niujorko meras Michaelas Bloombergas ir maratono prezidentas Mary Wittenbergas iš pradžių laikėsi pozicijos, kad maratonas nebus atšauktas, tačiau penktadienio popietę jiedu persigalvojo. Meras jautė didelį spaudimą iš pačių sportininkų bei politikų, kurie ragino atšaukti prestižinį maratoną.

Dauguma pasisakiusiųjų už maratono atšaukimą teigė, kad būtų tikra nepagarba organizuoti didelę šventę, kai tiek daug niujorkiečių dar bando atsigauti po stichijos padarinių, neturi elektros ir vandens. Esą miesto valdžia turėtų labiau rūpintis, kaip Niujorką sugrąžinti į įprastas vėžes, o ne organizuoti maratoną.

Niujorko maratonas turėjo įvykti šį sekmadienį. Ne vienas atletas jau yra atvykęs į Niujorką, nemaža dalis iš kitų šalių, todėl didžiausias rūpesti maratono organizatoriams buvo sugalvoti, kaip atlyginti sportininkų patirtus nuostolius. Buvo nuspręsta, kad visi be išimties šiemet maratone turėję dalyvauti sportininkai pateks į kitų metų Niujorko maratoną. Iš 47 tūkst. užsiregistravusių bėgikų į Niujorką jau buvo atvykę 40 tūkst. jų.

Sprendimas atšaukti maratoną yra istorinis – nuo 1970-ųjų Niujorko maratonas vykdavo kasmet, nepaisant jokių sąlygų. Jis vyko ir 2001-aisiais, praėjus dviem mėnesiams nuo rugsėjo 11-osios teroro akto.

Norite sužinoti daugiau sporto naujienų, pamatyti išskirtinių kadrų ir vaizdo įrašų, ar dalyvauti diskusijose bei konkursuose? Prisijunkite prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“ – 15min Sportas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius