-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkų pusmaratonyje greičiausi buvo brolis ir sesuo

Šeštadienį Druskininkuose šurmuliavo Lietuvos bėgikai – viename gražiausių Lietuvos kampelių vyko „Druskininkai Run“ pusmaratonio renginys, pritraukęs per 500 dalyvių.
Druskininkų maratonas
Druskininkų maratonas / Aleksandro Savickio nuotr.

Pusmaratonio distanciją (21,098 km) greičiausiai įveikė olimpietis Remigijus Kančys. Jo rezultatas – 1 val. 7 min. 58 sek.

Antrąją vietą užėmė Valdas Dopolskas – 1 val. 9 min. 24 sek. Trečias finišo liniją kirto latvis Aleksandrs Raščevskis (1:12.18).

R.Kančys džiaugiasi, kad toks renginys grįžo į Druskininkus.

„Druskininkai yra sportininkų numylėtas kraštas. Daug gražių takelių. Trasa gal kažkiek vietomis kaprizinga, bet viskas gerai. Patiko tiek organizacija, tiek pati trasi. Laikas Druskininkuose tikrai neprailgo. Manau, kad šis bėgimas gali tapti vienu populiariausių Lietuvoje. Trasa sertifikuota, o tai yra didelis pliusas“, - kalbėjo R.Kančys.

R. Kančys po pirmojo rato bėgo kartu su V.Dopolsku. Po antrojo rato lyderis kiek atitolo ir nežymiai didino persvarą iki pat finišo.

„Prieš startą visi esame lygūs ir visi esame varžovai, tik finišą visi kertame skirtingai. Savo forma esu gana nustebęs, nes turėjau problemų su sveikata. Galiu pasakyti, kad rezultatas šiai dienai yra puikus ir nustebinau net pats save“, - pabrėžė R.Kančys.

Patyręs sportininkas tikisi, kad dar šiame sezone pavyks sudalyvauti viename ar kitame renginyje, o pavasarį jis sieks stoti prie vieno iš maratonų starto linijos.

Druskininkų pusmaratonyje intriguojanti kova buvo moterų tarpe. Nugalėtoja tapo R.Kančio sesuo Loreta Kančytė – 1 val. 16 min. 32 sek.

Nedaug nuo jos atsiliko ir antrąją vietą užėmė kita tituluota Lietuvos bėgike Diana Lobačevskė (1:16.52). Trečia finišavo Viktorija Varnagirytė (1:18.06).

Beje, R. Kančys ir L. Kančytė už pergales gavo ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) pusmaratonio taures.

10,5 km bėgime nugalėjo Paulius Bieliūnas – 35 min. 2 sek. Antrąją vietą užėmė Artūras Siudikas (36.06), trečiąją – Ignas Dumbliauskas (37.11).

Tarp moterų greičiausia buvo Vytautė Budavičienė (38.42). Antra liko olimpietė Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė (39.21), trečia – Monika Elenska (41.07).

5,2 km varžybose triumfavo latvis Nikita Bodarevs (18.08) ir Eglė Vaitulevičiūtė (21.05).

Šių metų „Druskininkai Run“ naujovė – „Spausk ir bėk“ rungtis. Čia sportininkai turėjo kuo daugiau išspausti savo kūno svorio štangą ir tada įveikti vieną trasos ratą.

Rungties nugalėtoju tapo Andžejus Jakeliūnas – 21 min. 39 sek. Tarp moterų nugalėjo Aistė Daugėlaitė (25.35).

Visi renginio dalyviai buvo apdovanoti medaliais, o prizininkai gavo taures bei „Sportland“ ir „Maistas sportui“ prizus.

Šiais metais Druskininkų pusmaratonio trasa gavo tarptautinį AIMS sertifikatą, todėl renginys bus matomas viso pasaulio bėgimų kalendoriuje.

Šiuo metu Lietuvoje tokius galiojančius sertifikatus turi tik Vilniaus ir Kauno maratonai.

Dar keliasdešimt dalyvių iki pat sekmadienio turėjo galimybę sudalyvauti virtualiame „Druskininkai Run“ bėgime. Jie unikalius bėgimo medalius gaus paštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius