Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvigubas Andriaus Gudžiaus rekordas

Lietuva visais laikais garsėjo savo disko metikais. Būtent šios lengvosios atletikos rungties atstovai Lietuvai atkūrus nepriklausomybę parvežė net tris olimpinius aukso medalius. Virgilijus Alekna dar tik ruošiasi pirmiesiems šio sezono startams, o jaunieji diskininkai jau rodo puikius rezultatus.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Šiek tiek anksčiau skelbėme, kad GLIAC (Didžiųjų Ežerų) konferencijos čempionate Aleksas Abromavičius numetė diską 60,36 metro ir tapo vienuoliktuoju Lietuvos disko metiku per visą istoriją, įveikusiu 60 m ribą. Prie 60 metrų ribos sėkmingai artėja Giedrius Šakinis, šį sezoną jau skraidinęs įrankį 56,68 metro.

Tačiau daugiausia vilčių lengvosios atletikos specialistai sieja su 18-mečiu Andriumi Gudžiumi. Balandžio pabaigoje Palangoje sportininkas 1,75 kilogramo diską numetė 59,34 metro ir pagerino Lietuvos 18-mečių rekordą. O savaitgalį Panevėžyje vykusiose metimų pirmenybėse sportininko įrankis nuskriejo 63,15 metro – tai ir naujas 19-mečių šalies rekordas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Treneris Vaclovas Kidykas
Alfredo Pliadžio nuotr./Treneris Vaclovas Kidykas

Pasak jaunojo talento trenerio Valcovo Kidyko, su panašiu rezultatu A.Gudžius gali realiai pretenduoti į liepos pabaigoje Novi Sade (Serbija) vyksiančio Europos jaunimo čempionato medalius. „Praėjusiais metais pasaulio jaunimo čempionate aukso medaliui užteko 62 metrų. Tačiau pagrindinis Andriaus varžovas ukrainietis Mykyta Nesterenko (šios amžiaus grupės pasaulio rekordininkas) yra tamsusis arkliukas – vieną dieną jis meta diską toliau nei 70 metrų, kitą dieną – 10 metrų arčiau. A.Gudžiaus mestas įrankis treniruotėse jau ne kartą yra skriejęs ir 65–67 metrus, tačiau labiausiai džiugina, kad varžybose Panevėžyje rezultatai buvo stabilūs – visi 5 sportininko bandymai buvo lygiaverčiai, įrankis skriejo ir 62,50, ir 62,94 metro. Manau, dar šiemet ir šis rezultatas bus pagerintas, o kitais metais Kanadoje vyksiančiame pasaulio iki 20 metų lengvosios atletikos čempionate galima tikėtis peržengti 70 metrų ribą.“

Paklaustas, kada A.Gudžius imsis suaugusiųjų, t. y. 2 kilogramus sveriančio, disko, treneris sakė: „Šiuo metu baigiame pirmą pasirengimo vasaros sezonui etapą. Pagrindinis sezono tikslas – optimali forma liepos mėnesį, tad nuo gegužės vidurio imsimės ir standartinio disko. Esu beveik tikras, kad dar šiemet sportininkas įveiks 60 metrų ribą. Tačiau prireiks dar maždaug dvejų metų kryptingo darbo, kad pasiektume gerus rezultatus tarp suaugusių diskininkų“, – sakė treneris, iki šiol užimantis trečią eilutę toliausiai diską metusių lietuvių sąraše (1988 metais Sočyje V.Kidykas pasiekė asmeninį rekordą – 68,44 metro).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius