-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

E.Matusevičius žengė į Europos čempionato finalą: „Tikėjausi mesti toliau“

Lietuvos rekordininkas Edis Matusevičius dalyvaus Europos lengvosios atletikos čempionato Berlyne finale. Ieties metikas solidžiai pasirodė atrankoje ir su aštuntu numeriu žengė į finalą.
Edis Matusevičius
Edis Matusevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Nustatytas normatyvas buvo 82 metrai, bet jis pakluso tik šešiems sportininkams.

Atrankoje pirmuoju bandymu lietuvis ietį numetė 79,45 m ir rikiavosi antroje vietoje A grupėje. Antrasis Edžio bandymas buvo beveik identiškas, bet šiek tiek geresnis – 79,49 m. Tačiau jis nukrito į ketvirtą poziciją. Trečias bandymas buvo dar geresnis – 81,08 m.

E.Matusevičius turėjo palaukti, kol pasirodymą baigs ir B grupės dalyviai. Po jų paaiškėjo, kad lietuvis bendroje įskaitoje užėmė aštuntąją vietą ir pateko į finalinį 12-uką.

„Iš dalies esu patenkintas rezultatu, bet tikėjausi 82 metrų. Jaučiausi pasirengęs. Pradėjau nedrąsiai, po to šiek tiek įsimėčiau. Labai trumpai metu, tai ir neskrido taip. Žiūrėsime, ar pateksiu į finalą, nes antra grupė yra ryškiai stipresnė. Jau vien du vokiečiai meta daugiau nei 90 metrų“, – savo šansus iškart po pasirodymo įvertino ieties metikas.

Lietuvos rekordininką šį sezoną kamuoja kojos trauma, dėl kurios jis negali maksimaliai įsibėgėti prieš metimą: „Ir šiandien jaučiau tai. Tas įsibėgėjimas yra toks, kad galiu tiesiog mesti, bet ne maksimaliai. Finalas bus be poilsio dienos, todėl bus sunku. Ir karštis irgi jautėsi, kilo nuo dangos. Bet labai netrukdė.“

Atrankoje stipriausi buvo vokiečiai. Pasaulio čempionas Johannesas Vetteris ietį sviedė 87,39 m, o Thomas Rohleris trečiuoju bandymu švystelėjo 85,47 m.

Šį sezoną lietuvis ietį sviedė 82,67 m, o jam priklausantis Lietuvos rekordas yra 84,78 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius