Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje mirė ietimi sužeistas lengvosios atletikos teisėjas

Per tarptautines lengvosios atletikos varžybas Taline ieties metimo sektoriuje buvo sužeistas ir vėliau mirė 77 metų teisėjas Edgaras Aavikas, praneša Estijos lengvosios atletikos federacija.
Ietis per varžybas mirtinai sužeidė teisėją
Ietis per varžybas mirtinai sužeidė teisėją / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po incidento gegužės 12 dieną Talino stadione „Audentes“ E.Aavikas pats išsitraukė į galvą įsmigusią ietį ir buvo nuvežtas į ligoninę. Atvykęs į ligoninę jis prarado sąmonę.

Varžybų organizatoriai kaltino teisėją, kad šis stovėjo neleistinoje vietoje.

„Nelabai suprantu, kaip tai galėjo atsitikti. Aišku, gaila žmogaus, bet čia jau tikriausiai neatsargumas kaltas. Žinoma, visa atsakomybė už tai tenka varžybų vyriausiajam teisėjui“, – 15min.lt komentavo olimpinis disko metimo čempionas Romas Ubartas.

Pasak jo, galbūt kalta saulė arba vėjas, galėjęs panešti skriejančią ietį ir suklaidinti teisėją. „Tokių įvykių pasitaiko, ypač jeigu tuo pat metu vyksta disko ir ieties metimo varžybos priešingose stadiono pusėse“, – kalbėjo R.Ubartas.

Disko metikas prisiminė, kad Panevėžyje per rutulio stūmimo varžybas buvo sužeistas berniukas, o aktyvios sportinės karjeros metais matė ir kraupesnių incidentų. „Per disko metimo varžybas teko stebėti, kaip teisėjaujantis kareivis nepastebėjo įrankio, šis pataikė tiesiai jam į galvą ir žmogus iš karto iškeliavo Anapus“, – pasakojo jis.

„Netgi sudėjus visas saugumo priemones kartais tokių incidentų nutinka, gal tik ne tai skaudžiai. Matyt, čia žmogiškasis faktorius veikia. Mes jau pasimokėme per tą įvykį Panevėžyje rutulio stūmimo varžybose ir dabar skiriame saugai ypatingą dėmesį“, – sakė Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės treneris Kęstutis Jezepčikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius