-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 03 04 /23:12

Europos čempionate – A.Glebausko šuolis į finalą ir neiškepęs pirmas naujoko blynas

Lenkijos mieste Torunėje ketvirtadienio vakarą startavo Europos uždarųjų patalpų lengvosios atletikos čempionatas. Pirmieji iš Lietuvos sportininkų prie starto linijos stojo šuolininkai į aukštį Adrijus Glebauskas ir Juozas Baikštys.
Adrijus Glebauskas
Adrijus Glebauskas / „Scanpix“ nuotr.

Lietuviams pasirodymas susiklostė skirtingai.

26-erių A.Glebauskas antruoju bandymu įveikė 221 cm aukštį ir su 4-5 rezultatu žengė į finalą, kuriame varžysis geriausi aštuoni sportininkai.

210 ir 216 cm aukštyje iškeltos kartelės lietuviui pakluso iš pirmo karto.

„Esu du kartus buvęs universiados finale, bet suaugusiųjų vyrų varžybose tai bus pirmas toks finalas. Tikėjausi to finalo. Rudenį tikėjausi dar daugiau, bet nežinau – gal dar išsipildys. Šiandien tie šuoliai nebuvo labai geri, nes galvoje buvo mintis, kad reikės dar šokinėti sekmadienį. Tai pridavė tokio papildomo mąstymo, kurio per kvalifikaciją nereikėtų galvoje laikyti, nes gali prisižaisti“, – pasirodymą lengvoji.lt tinklalapiui komentavo A.Glebauskas.

Šį sezoną Lietuvos šuolininkas yra įveikęs 227 cm aukštį – tai vos centimetru prasčiau nei šalies uždarų patalpų rekordas, priklausantis Raivydui Staniui.

„Su dauguma kalbėjausi, pavyzdžiui, Tamberi (favoritu laikomas italas Gianmarco Tamberi) sakė, kad jo galva yra sekmadienį. Panašiai daug kam buvo, tarp jų ir man, dėl to tas toks žinojimas, jog šiandien nereikia maksimumo padaryti, kad reikia patekti į finalą, truputį kirtosi. Danga tikrai gera. Jei būtumėme šokę, būtumėme prasišokinėję bei įveikę ir 225 cm, ir 228 cm“, – sakė A.Glebauskas.

A.Glebauskas Europos čempionate dalyvauja antrą kartą, tačiau į finalą pateko pirmąsyk. Prieš dvejus metus Glazge jis taip pat peršoko 221 cm aukštį, tačiau liko 11-as ir į finalą neprasibrovė.

Kitas Lietuvos šuolininkas 22-ejų J.Baikštys į finalą nepateko.

Nors šį sezoną jis jau buvo peršokęs ir 224 cm aukštyje iškeltą kartelę, šįkart jam pakluso tik 210 cm aukštis, o 216 cm kartelės jam taip ir nepavyko įveikti trimis bandymais.

Lietuvis liko paskutinis tarp 14-os atrankos dalyvių.

„Kai baigiau šokinėti, galvojau, ar buvo verta vykti į čempionatą, ar nebuvo. Nusprendžiau, kad vis dėlto buvo, labai gera patirtis, labai gerai apsižvalgyti, stebėti kitus. Nesigailiu atvykęs, tikrai, – pasakojo J.Baikštys. – Viskas vyko daug ilgiau nei esu pratęs Lietuvoje. Manau, kiekvienas turi susikalibruoti prie įvairių situacijų, tad tai tikrai ne pasiteisinimas.“

Šuolio į aukštį finalas prasidės sekmadienį 12.25 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius