Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos čempionato startas: rekordus mušusi Austra Skujytė – devinta

Penktadienį Belgrade startavusiame Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate moterų rutulio stūmimo rungtyje dalyvavo dvi lietuvės – Austra Skujytė bei Giedrė Kupstytė. Sektoriuje joms sekėsi skirtingai, tačiau į finalą neprasibrovė abi.
Austra Skujytė
Austra Skujytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

37-erių A.Skujytė vėl varžosi kaip geriausiais karjeros laikais: sportininkė dukart gerino sezono rekordą, o kvalifikaciją baigė nustūmusi 17,37 m – tokio rezultato lengvaatletė nerodė nuo 2011-ųjų. Atrankoje lietuvė liko devinta, o į finalą pateko aštuonios rutulio stūmikės. Ją trečiu bandymu iš laimingojo aštuoneto išstūmė lenkė Paulina Guba – 17,62 m.

„Atrodo, tiek nedaug pritrūko, bet ką padarysi – tikslas įgyvendintas. Iš tikro buvo labai įdomu, kai lenkės bandymas viską lėmė. Galvojau, ar ji susikaups, ar ne. Bet lenkė labai pajėgi, tai džiaugiuosi dėl jos, tik aš nusmukau, – nusijuokė A.Skujytė. – Seniau niekada labai nesekdavau situacijos, bet dabar kažkaip sekiau.“

Šį sezoną A.Skujytė toliausiai rutulį buvo nustūmusi 16,68 m. Šį rezultatą lietuvė pagerino jau pirmu bandymu (16,98 m), antru nustūmė 16,57 m, o toliausiai – trečiu (17,37 m). Beje, jei daugiakovininkė šį rezultatą būtų pasiekusi septynkovėje, jis šešiais centimetrais viršytų neoficialų pasaulio rekordą.

„Čia didelės varžybos, daug ką lemia. Kur kitur gali iš savęs išsireikalauti, jei ne čia, kai visi aplink toli stumia. Vien dėl to ir norisi važiuoti, baigti sezoną su geru rezultatu. Kai yra konkurencija, kai yra virpulys, tada „faina“ dalyvauti, gali iš savęs išpešti daugiau nei treniruotėje“, – teigė A.Skujytė.

Kaip rutulio stūmikė lietuvė jau buvo dalyvavusi dviejuose finaluose vasarą vyksiančiuose Europos čempionatuose: 2010-aisiais ji užėmė 12 vietą, 2012-aisiais – 11-ą. Nors devinta vieta šiose uždarų patalpų pirmenybėse yra aukščiausia karjeroje, vasarą A.Skujytė vėl koncentruosis į septynkovę.

„Džiaugiuosi, kad tai būtų geras taškų skaičius septynkovėje. Tikėkimės, kad vasarą bus galima pakartoti. Parako dar yra“, – juokėsi daugiakovininkė.

Kita Europos čempionate dalyvavusi Lietuvos rutulio stūmikė G.Kupstytė užėmė 20 vietą. Pirmas jos bandymas buvo nesėkmingas, antru nustūmė 15,34 m, trečiu – 16,00 m. Tarp 21 atrankos varžybų dalyvės sėkmingiausiai pasirodė vengrė Anita Marton – 18,44 m.

Penktadienį vakare pasirodymą Europos čempionate pradės didžiausia Lietuvos komandos viltis šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius