-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos gimnastikos federacija nesutiko su rusų ir baltarusių sugrįžimu į varžybas

Europos gimnastikos federacija nubalsavo už tai, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkams nebūtų leista sugrįžti į tarptautines varžybas.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Rusija

Dėl šio sprendimo kyla klausimų, kaip Rusijos ir Baltarusijos gimnastai galėtų patekti į kitais metais vyksiančią olimpiadą.

Tarptautinė gimnastikos federacija pagal Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendaciją leidžia rusams ir baltarusiams nuo sausio 1-osios sugrįžti kaip individualiems neutraliems atletams be savo šalies simbolių. Tačiau Europos gimnastikos federacija paskelbė, kad jos narės penktadienį nubalsavo už tai, kad šio plano nebūtų laikomasi.

„Europos gimnastikos [federacijos] Generalinė asamblėja balsavo, kad atletams ir pareigūnams iš Rusijos ir Baltarusijos nebūtų leista nuo 2024 metų sausio 1-osios sugrįžti į oficialias Europos gimnastikos [federacijos] varžybas“, – sakoma pareiškime.

Po Maskvos invazijos į Ukrainą Tarptautinei gimnastikos federacijai paskelbus draudimą, Rusija ir jos sąjungininkė Baltarusija jau praleido daug kvalifikacinių gimnastikos varžybų prieš olimpiadą.

Kitais metais vyksiantis Europos čempionatas ir kai kurios kitos varžybos Europos šalyse turėjo būti svarbi proga Rusijos gimnastams užsitikrinti vietų Paryžiaus olimpinėse žaidynėsee.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius