Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos kroso čempionate dalyvausianti Monika Juodeškaitė tikslo pranokti mamą nekelia

Šį sekmadienį Samokove (Bulgarija) vyks 21-as Europos kroso čempionatas, kuriame dalyvaus keturi Lietuvos atstovai: Dominykas Butkevičius ir Tomas Rėzgis startuos jaunimo iki 20 metų varžybose (6,223 km distancija), Valdas Dopolskas – jaunimo iki 23 metų (7,913 km), o suaugusiųjų moterų grupėje (7,913 km) jėgas išbandys Monika Juodeškaitė.
Monika Juodeškaitė
Monika Juodeškaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Šiemet buvo paskutinis mano kroso sezonas JAV, daugiau neturėsiu galimybės varžytis NCAA čempionate. Liūdna, kadangi krosas yra mano mėgstamiausia rungtis ir gaila, jog Europoje jis nėra toks populiarus, – teigė už Atlanto studijuojanti M.Juodeškaitė. – Pagrindinis kroso sezono startas buvo NCAA čempionatas, kuriame nepasisekė, tačiau nesėkmė tik dar labiau motyvuoja puikiai pasirodyti Europos čempionate ir taip užbaigti sezoną.“

M.Juodeškaitė – šeštoji Lietuvos lengvaatletė moteris, kuri dalyvaus Europos kroso čempionate. Sėkmingiausiai iki šiol pasirodė Stefanija Statkuvienė (1995 metais finišavo 26-a, o 1994-aisiais – 29-a). Dukart jėgas šiose varžybose išbandė ir M.Juodeškaitės mama Inga Juodeškienė, 1994 ir 1995 metais buvusi 45-a. Vis dėlto tikslo „aplenkti“ mamą M.Juodeškaitė nekelia.

„Dar nė karto nedalyvavau Europos kroso čempionate, todėl į šias varžybas žiūriu kaip į gerą patirtį ir aukštų tikslų nekeliu. Tiesiog laukiu starto ir žinau, kad atiduosiu viską, ką galėsiu. Smagu bus pirmą kartą atstovauti tėvynei kroso čempionate. Ar čempionate noriu pasirodyti geriau nei mama? Tokio tikslo sau nekeliu“, – sakė lengvaatletė.

Kroso sezoną M.Juodeškaitė pradėjo dar spalio pradžioje, o baigs Europos čempionatu Bulgarijoje.

„Tris mėnesius išlaikyti aukščiausią sportinę formą nėra lengva, dėl to su treneriu planavome ją pasiekti lapkričio viduryje ir išlaikyti iki Europos čempionato. Jaučiuosi šiek tiek pavargusi po daugelio startų, bet vis dar esu geroje formoje. 8 km distanciją bėgsiu pirmą kartą, nes JAV kroso varžybų distancija yra 6 km, tačiau kuo ilgiau, tuo man geriau.“

Moterų varžybose startuos 70 dalyvių, V.Dopolskas susigrums su 78 varžovais, o D.Butkevičiui ir T.Rėzgiui konkurenciją sudarys 111 atletų.

„Krosas Europoje nėra populiari rungtis, tačiau Europos čempionatas yra prestižinės varžybos, kuriose dalyvauja patys geriausi bėgikai. Konkurencija taip pat yra didesnė, nes krosą bėga atletai, kurie varžosi stadiono rungtyse nuo 800 m iki 10 km ar net maratono. Visi bėgikai stoja vienoje starto linijoje ir laimi tas, kuris iš tiesų yra stipriausias“, – sakė M.Juodeškaitė.

Praėjusiais metais Belgrade (Serbija) vykusiame Europos čempionate dalyvavo du lietuviai: Justinas Beržanskis finišavo 67-as, o jaunimo grupėje startavęs D.Butkevičius – 81-as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius