Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate – du lietuvių medaliai

Du Lietuvos lengvaatlečiai ketvirtadienį iškovojo medalius Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate Berlyne (Vokietija). Kaunietis Ramūnas Verbavičius pelnė sidabro apdovanojimą F55 klasės ieties metimo varžybose, o alytiškis Donatas Dundzys nuskynė bronzą F37 klasės rutulio stūmimo sektoriuje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / LPOK nuotr.

D.Dundzys jau antruoju bandymu pasiekė asmeninį rekordą – 13 m 38 cm. Šis rezultatas leido lietuviui ilgai išsilaikyti antroje pozicijoje. Vis dėlto sidabrą iš D.Dundzio paskutiniu, šeštuoju stūmimu nugvelbė Ukrainos atstovas Mykola Žabniakas – 13 m 78 cm.

„Šiek tiek apmaudu, bet ką padarysi. Iš klaidų mokomės. Reikės kitąmet pasaulio čempionate jį padėti į vietą“, – baigęs pasirodymą šypsojosi D.Dundzys. Alytiškį nudžiugino asmeninis rekordas.

„Esu patenkintas, nes pasiekiau asmeninį rekordą ir iškovojau trečią vietą. Tikėjausi geresnio rezultato. Na, bet ką padarysi. Dabar užteks ir tokio“, – apibendrino lengvaatletis.

Europos čempionu tapo Graikijos sportininkas A.Charitonidis – 15 m 28 cm. Tai – naujas Europos čempionato rekordas. Graikas pagerino Mindaugui Biliui priklausiusį rezultatą – 15 m 15 cm.

Į Europos čempiono titulą rimtai kėsinosi R.Verbavičius, kuris ieties metimo sektoriuje paskutiniu, šeštuoju bandymu užfiksavo sidabrą garantavusį rezultatą – 28 m 13 cm. Toliau už lietuvį ietį metė tik auksą iškovojęs serbas Milošas Zaričius – 31 m 60 cm. Bronza džiaugėsi bulgaras Georgis Kiriakovas – 28 m 3 cm.

„Medalis yra medalis, o tai – svarbiausia. Norėjosi asmeninio rekordo, bet beveik visą naktį praleidau be miego, nervinausi, vis galvojau apie tą ietį. Numigau gal porą valandų. Džiaugiuosi šiuo medaliu. Pagaliau sunkus darbas pradeda atsipirkti, nes atsibodo visą laiką būti ketvirtam ar penktam. Pagaliau.“ – džiaugsmo pasirodymu neslėpė R.Verbavičius.

Kaunietis už titulą dėkingas ir naujam treneriui Albinui Mieliauskui, su kuriuo pradėjo dirbti po nenusisekusio 2017 m. pasaulio čempionato.

„Būtent treneris, nauji vėjai, naujos technikos. Tas ir padėjo. Dabar galima eiti tik tolyn ir kovoti pasauliniame lygyje. Pagaliau aš tikiu savimi“, – sakė R.Verbavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius