Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 02 28 /22:28

Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionato rutulio stūmimo atrankoje Rimantas Martišauskas užėmė 23-ią vietą

Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate Geteborge (Švedija) pirmasis iš Lietuvių ketvirtadienį startavo rutulio stūmikas Rimantas Martišauskas.
Rimantas Martišauskas
Rimantas Martišauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Tačiau pirmoji varžybų diena buvo nesėkminga rinktinės debiutantui rutulio stūmikui Rimantui Martišauskui. Lietuvis įrankį nustūmė tik 17,37 m ir, aplenkęs vos vieną varžovą, tenkinosi tik 23-a vieta bei į finalą nepateko.

Iki finalinio aštuntuko Lietuvos atletui pritrūko net 2,36 m.

„Aišku, tikėjausi geresnio rezultato. Tačiau tai mano pirmas čempionatas, buvo nemažai streso, – po pasirodymo kalbėjo R.Martišauskas. – Tačiau į ateitį žiūriu, kaip rutulio stūmikas, tai man šis startas buvo labai svarbus. Pamatysiu, kaip viskas čia vyksta, apsitrinsiu ir ateityje viskas bus gerai. Pasikartosiu, šįkart jaudulys buvo tikrai didelis. Man tai debiutas Europos čempionate, todėl nerimo netrūko. Dariau klaidų. Kairės kojos nespėjau įstatyti ir nesusijungiau su rutuliu. Tai, manau, didžiausia mano klaida. Žinoma, trūko trenerio pagalbos, tačiau nieko nepadarysi“, – tęsė rutulio stūmikas iš Lietuvos.

R.Martišauskas žada nenuleisti rankų ir toliau siekti savo tikslų. Rutulio stūmikas jau galvoja ir apie vasaros sezoną.

„Man labai patiko dalyvauti. Smagu būti tarp geriausiųjų, smagu apsitrinti, smagu pamatyti tikruosius konkurentus ir savo jėgą, – negailėjo pagyrų renginiui lietuvis. – Viskas įspūdinga. Motyvacijos dirbti ir toliau tikrai nestigs. Jau rytoj noriu eiti ir treniruotis. Ruošiuos vasaros varžyboms“.

Toliausiai atrankoje rutulį stūmė serbas Asmiras Kolasinacas (20,31 m), bosnis Hamza Aličius (20,05 m) ir čekas Ladislavas Prasilas (20,03 m).

Čempiono titulą ginantis vokietis Ralfas Bartelsas (19,89 m) kvalifikacijoje užėmė penktąją vietą.

VIDEO: Interviu su Rimantu Martišausku
VIDEO: Sėkmingiausias Rimanto Martišausko metimas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius