Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Fantastiškai progresuojanti G.Karinauskaitė: „Tikiuosi, bus dar geresnių rezultatų“

Šeštadienį Europos lengvosios atletikos U23 čempionate ryškiomis spalvomis žibėjo Lietuvos sportininkai. Favorito statusą pateisinęs Mykolas Alekna (disko metimas) tapo čempionu, o nuostabius rezultatus šiame sezone demonstruojanti Greta Karinauskaitė (3000 m kliūtinis bėgimas) pelnė sidabrą.
Greta Karinauskaitė
Greta Karinauskaitė / Sonos Maleterovos nuotr.

Finale beveik visą distanciją pirmavusi G. Karinauskaitė (9 min. 30,96 sek.) galiausiai turėjo pripažinti Europos U23 čempionatų rekordą pagerinusios vokietės Olivios Gurth pranašumą (9 min. 26,98 sek.).

„Buvo taip, kaip ir numaniau. Aš vedžiau distanciją, nes labai nemėgstu, kai kažkas prieš mane bėga. Visgi, paskutiniam ratui pritrūko jėgų, ką padarysi“, – po finalo apie strategiją ir varžybų eigą kalbėjo Greta.

Justino Beržanskio treniruojama lengvaatletė gegužės pabaigoje pagerino 3000 m kl/b rungties Lietuvos rekordą (9 min. 26,88 sek.), birželio viduryje tapo NCAA vicečempione (9 min. 30,85 sek.), o birželio pabaigoje iškovojo Europos žaidynių bronzą (9 min. 28,48 sek.).

„Net nežinau, kas tai lėmė. Tiesiog treniravausi ir taip išėjo. Tikrai nesitikėjau tokio progreso“, – savo įspūdingiems rezultatams paaiškinimo neturėjo G. Karinauskaitė.

Artėjant Paryžiaus (Prancūzija) olimpinėms žaidynėms lietuvė vylėsi turinti rezervo: „Tikiuosi, kad dar bus geresnių rezultatų, bet gal jau nebe šį sezoną. Jau reiktų pailsėti, nes jaučiasi nuovargis. Bet tikiuosi kitą sezoną rezultatus dar pagerinti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius