Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi 2009 metų Lietuvos lengvaatlečiai – Grinčikaitė ir Alekna

Baigėsi geriausių Lietuvos lengvaatlečių rinkimai. Iš 20-ies šalies lengvaatlečių Lengvosios atletikos federacija (LAF), interneto vartotojai ir Lietuvos sporto žurnalistai rinko geriausią šios sporto šakos atstovą. Po 10 metų pertraukos vykusiuose „15min“ sporto žurnalistų inicijuotuose rinkimuose geriausiais 2009 metų lengvaatlečiais tapo sprinterė Lina Grinčikaitė ir disko metikas Virglijus Alekna.
Virgilijus Alekna
V.Alekna nesunkiai laimėjo geriausio metų lengvaatlečio vardą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rinkimų rezultatai tik dar kartą patvirtina, kad šie sportininkai yra Lietuvos sporto žvaigždės. Džiugu, kad jų nuopelnai buvo įvertinti. Manau, tokie rinkimai taps kasmete tradicija“, – sako Lengvosios atletikos federacijos viceprezidentė Nijolė Medvedeva.

Pasak jos, praėjus dešimtmečiui rinkimai tapo įdomesni, nes geriausius lengvaatlečius rinko ne tik ekspertai, bet ir teisę balsuoti internetu tgavę šios sporto šakos gerbėjai bei Lietuvos sporto žurnalistai. Jų balsų proporcijos buvo paskirstytos taip: balsuojantys internetu lėmė 50 proc., LAF atstovai ir sportininkai – 25 proc., sporto žurnalistai – 25 proc. rinkimų baigties.

Susumavus visų rinkėjų balsus paaiškėjo, kad tarp vyrų neabejotiną pergalę šventė šiemet ketvirtą vietą pasaulio čempionate užėmęs disko metikas V.Alekna. Antrą vietą 2009 m. geriausių  Lietuvos lengvaatlečių rinkimuose užėmė sprinteris Rytis Sakalauskas, trečią – ėjikas Donatas Škarnulis.

Tarp moterų nugalėtoja tapo sprinterė Lina Grinčikaitė, kuriai šie metai buvo patys geriausi per karjerą: ji tapo universiados nugalėtoja Serbijoje ir Europos iki 23 metų čempionato nugalėtoja 100 m bėgimo rungtyje. Antra vieta atiteko maratonininkei Živilei Balčiūnaitei, trečioji – ėjikei Kristinai Saltanovič.

Daugiausia sprendžiamųjų balsų turėję interneto lankytojai už geriausią 2009 metų Lietuvos lengvaatletį ir lengvaatletę visą mėnesį balsavo portale 15min.lt. Iš daugiau nei 10 tūkst. balsavime dalyvavusių internautų daugiausia balsų atidavė už tituluočiausią visų laikų Lietuvos lengvaatletį V.Alekną – 1538 balsus, sprinterį R.Sakalauską – 758, šuolininką į aukštį Raivydą Stanį – 593. Tarp moterų balsavusieji internetu lydere išrinko sprinterę L.Grinčikaitę – ji surinko 1592 balsus ir tik 12 balsų aplenkė antroje vietoje likusią maratonininkę Ž.Balčiūnaitę (1580), trečia vieta teko daugiakovininkei Viktorijai Žemaitytei (1204).

Lengvosios atletikos federacijos (LAF) nariai, treneriai ir rinkimuose dalyvaujantys sportininkai daugiausia taškų atidavė disko metikui V.Aleknai. Jis surinko net 171 tašką iš 190 galimų. Antra vieta atiteko bėgikui R.Sakalauskui (67 taškai), trečia – ėjikui D.Škarnuliui (53 taškai). Tarp moterų aiškia persvara laimėjo sprinterė L.Grinčikaitė – 158 taškai iš 190 galimų. Antrą vietą užėmė ėjikė K.Saltanovič (79 taškai), trečią – bėgikė Sonata Tamošaitytė (31 taškas).

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Šimto metrų bėgimo rungties nugalėtojos Linos Grinčikaitės triumfas
Šimto metrų bėgimo rungties nugalėtojos Linos Grinčikaitės triumfas

Net 37 puikiai išmanantys šią sporto šaką Lietuvos sporto žurnalistai iš lengvaatlečių vyrų taip pat išskyrė V.Alekną. Disko metikas surinko 156 taškus iš 185 galimų. Antrasis buvo ėjikas D.Škarnulis (65 taškai), trečiasis – sprinteris R.Sakalauskas (46 taškai). Iš lengvaatlečių moterų daugiausia žurnalistų simpatijų taip pat sulaukė sprinterė L.Grinčikaitė. Ji surinko net 165 taškus iš 185 galimų. Antrą vietą užėmė ėjikė K.Saltanovič su 45 taškais, trečią – bėgikė S.Tamošaitytė su 32 taškais.

Iš viso šių metų rinkimuose buvo nominuota 12 moterų ir 8 vyrai: disko metimo, bėgimo, sportinio ėjimo, šuolio į aukštį, trišuolio, maratono, rutulio stūmimo ir septynkovės meistrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius