Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi planetos lengvaatlečiai – Davidas Rudisha ir Blanca Vlasič (nuotraukos)

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) paskelbė geriausius šių metų sezono lengvaatlečius. Šiemet laurai atiteko planetos rekordininkui Kenijos bėgikui Davidui Rudishai ir šuolininkei į aukštį kroatei Blankai Vlasič.
D.Rudisha ir B.Vlasič – geriausi 2010 metų lengvaatlečiai
D.Rudisha ir B.Vlasič – geriausi 2010 metų lengvaatlečiai. / „Scanpix“ nuotr.

21 metų Kenijos bėgikas šiemet pasiekė net dvylika pergalių ir dukart gerino 800 m distancijos pasaulio rekordą. Nuo šiol Davidui Rudishai priklausantis greičiausias planetos laikas yra 1:41,01 sek.

27-erių Blanca Vlasic laimėjo 18-a iš 20-ies sezono varžybų ir tapo Europos čempione. Dukart pasaulio čempionė ketina praleisti artėjančias uždarų patalpų sezono varžybas ir ruoštis pavasario startams stadionuose.

Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Monake simbolinę virvelę nukirpo D.Rudisha ir praėjusių dvejų metų šio titulo nugalėtojas sprinteris Usainas Boltas iš Jamaikos.

„Pagrindinis mano tikslas šį sezoną buvo atbėgti per vieną minutę keturiasdešimt sekundžių. Šį tikslą įgyvendinau ir dėl to esu be galo laimingas. Kitąmet mūsų laukia pasaulio čempionatas ir aš ketinu savo rezultatą dar pagerinti“, – kalbėjo D.Rudisha.

Atsiimdama apdovanojimą B.Vlasič dar kartą patikino, kad vis dar turi didžiulę svajonę pagerinti 23 metus išsilaikiusį pasaulio rekordą (2 m 9 cm). „Pasaulio rekordas man kaip pora nuostabių batų parduotuvėje. Kai esi maža mergaitė, jų nori taip stipriai. Jie atrodo tokie gražūs, bet jūs žinote, kad kada nors jūs tikrai turėsite galimybę juos nusipirkti“, – sakė B.Vlasič.

Tarp kandidatų atsiimti geriausio lengvaatlečio apdovanojimą buvo Amerikos sprinteris Tysonas Gay, Amerikos bėgikas Davidas Oliveris, ilgų nuotolių bėgikas iš Etiopijos Zersenay Tadese ir Norvegijos ieties metikas Andreasas Thorkildsenas.

Kandidatės moterys buvo Jamaikos sprinterė Veronica Campbell-Brown, Amerikos sprinterė Allyson Felix, daugiakovininkė iš Didžiosios Britanijos Jessica Ennis ir Kenijos atletė Milcah Chemos Cheywa. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius