-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi šalies lengvaatlečiai Naujuosius metus sutiks Pietų Afrikos Respublikoje

Kol dauguma rengia planus siautulingam šio vakaro Naujųjų metų atšventimui, lengvaatlečiai ruošiasi pasitikti 2014-uosius itin ramiai bei neišeikvoti jėgų, skirtų kitos dienos treniruotei.
K. Skrabulis, L. Grinčikaitė, R. Stanys
K. Skrabulis, L. Grinčikaitė, R. Stanys
Jau keletą savaičių būrys geriausių šalies lengvaatlečių svečiuojasi Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), kur įtemptai ruošiasi žiemos ir vasaros sezonams.

Johanesburgo mieste šiuo metu stovyklauja tokie sportininkai kaip universiados prizininkės Lina Grinčikaitė ir Eglė Balčiūnaitė, Europos jaunimo iki 23m. čempionato nugalėtojas Andrius Gudžius bei geriausias šalies aukštininkas Raivydas Stanys bei jų treneriai. Būtent ten komanda šiemet sutiko Šv. Kūčias, sutiks ir Naujuosius metus.

„Šventės šiais metais man kitokios nei visada, jas tenka sutikti treniruočių stovykloje. Kūčių vakarą vakarieniavome su komanda, treneriai A. Gavelytė ir A. Kitanovas visus nustebino iš Lietuvos atsivežtais kūčiukais, o Šv. Kalėdų dienomis jau liejome prakaitą nelengvose treniruotėse. Naujus metus sutiksime tikrai ramiai”, – pasakoja R. Stanys.

Johanesburgo miesto sporto komplekse „High Performance Center“ (HPC) Lietuvos lengvaatlečiai lankosi jau nebe pirmą kartą. R. Stanys sako, jog tai jau jo trečioji stovykla HPC centre, ir jog ten suteikiamos sąlygos sporto tikslams įgyvendinti yra tiesiog tobulos.

 „Komplekse yra ne tik lengvosios atletikos stadionas, bet ir apie 10 sporto aikščių skirtų futbolui, regbiui ir kitoms sporto šakoms, treniruoklių salės bei plaukimo baseinai. Ir gyvenimo sąlygos, ir maisto parinkimas mums labai tinka bei patinka“, – dalinasi savo įspūdžiais sportininkas.

Pasak R. Stanio, be lietuvių, Johanesburgo mieste įsikūrusiame sporto komplekse galima sutikti dar ir serbų, čekų, švedų bei norvegų nacionalines lengvaatlečių rinktines.

Lengvaatlečiai po Naujųjų metų tęs kitą pasirengimo etapą Stelenbošo mieste, o sausio 11-ąją jau grįš į Lietuvą. Jų laukia žiemos sezonas – Pasaulio uždarų patalpų čempionatas Sopote (Lenkija) bei vasarą Ciuriche (Šveicarija) vyksiantis Europos čempionatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius