-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gintarinėje jūrmylėje" – nauji rekordai

Šeštadienį Smiltynėje vyko tradicinės „Gintarinės jūrmylės“ bėgimo varžybos. Tradiciniame renginyje vyrai pagrindiniame nuotolyje turi įveikti 6, o moterys – 3 jūrmyles (atitinkamai 11 112 ir 5 556 m).
Staras. 6 jūrmyles bėga vyrai.
„Gintarinė jūrmylė“ šiemet organizuojama jau dešimtą kartą, per visus šiuos metus kai kurios renginio tradicijos tvirtai įsišaknijo ir nebekinta. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Bėgimas

Jau dešimtą kartą vykusios varžybos vadinamos savotiškomis lengavaatlečių sezono pabaigtuvėmis, tad nieko stebėtino, kad į Smiltynę atvyksta beveik visi stipriausi mūsų šalies stajeriai. Paprastai netrūksta ir svečių iš užsienio – kasmet sulaukiama pajėgių bėgikų iš Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos. Be to, vyrai ir jaunuoliai, kaip ir moterys bei merginos, varžėsi ir dėl atvirojo Lietuvos čempionato apdovanojimų.

Šiemet pagrindiniame bėgime startavo beveik 150 vyrų ir pusšimtis moterų bei merginų. Jaunesni ir patys vyriausi varžybų dalyviai tradiciškai bėga 1 jūrmylę – tokių bėgimo entuziastų šiemet iš viso buvo beveik 750. Pridėjus pačius jauniausius bėgikus, kurie įveikė pusę jūrmylės, bendras dalyvių būrys buvo rekordinis – beveik tūkstantis žmonių.

Nors atkaklios kovos netrūko ir trumpesniuose nuotoliuose, vis dėlto pagrindinis dėmesys buvo skirtas ilgiausioms distancijoms. Jose buvo laukta itin atkaklios kovos ir dalyviai pateisino lūkesčius. Vyrų varžybose net du bėgikai pagerino iki šiol estui Pavelui Loskutovui priklausiusį trasos rekordą. Šiemet 6 jūrmyles greičiausiai įveikė Vitalijus Šafaras iš Ukrainos Lucko miesto (34 min. 9 sek.). Nuo jo vos 4 sekundėmis atsiliko 2009 m. bėgimo laimėtojas Valerijus Žolnerovičius iš Latvijos. Kaip ir pernai, trečias finišavo rygietis Marekas Florošekas (35 min. 7 sek.).

Geriausiai iš Lietuvos bėgikų sekėsi Marius Diliūnui. Stajeris iš Pakruojo nuotolį įveikė per 35 min. 17 sek. ir bendroje įskaitoje užėmė 5-ąją vietą. Antras tarp mūsų šalies atstovų finišavo vilnietis Tomas Matijošius, trečias - Mindaugas Viršilas iš Kauno raj.

Moterų 3 jūrmylių bėgimo varžybose antrus metus iš eilės nugalėjo Rasa Drazdauskaitė (19 min. 4 sek.). Kaip ir 2010 metais antra finišavo rygietė Inna Poliuškina (19 min. 17 sek.), o trečia liko klaipėdietė Gytė Norgilienė (19 min. 20 sek.). Trečia tarp Lietuvos atstovių finišo liniją kirto Vaida Žusinaitė (20 min.15 sek..).

Atvirojo mūsų šalies jaunimo čempionato įskaitoje vaikinų grupėje prizininkais tapo Andrejus Sergejevas iš Rygos, jis aplenkė Paulių Bieliūną ir Giedrių Baškį.

Tarp merginų Lietuvos čempionato medalius išsidalijo Monika Juodeškaitė (21 min. 2 sek.), Gintarė Smelstoriūtė (24 min. 16 sek.) ir Inga Timaitė (24 min. 41 sek.).

  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius