Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 14 /21:51

„Golden Tracks“ apdovanojimuose Vilniuje – ypatingas įvertinimas V.Aleknai

Šeštadienio vakarą Vilniaus „Compensa“ arenoje sugužėjo Europos lengvosios atletikos elitas. Iškilmingoje „Golden Tracks“ apdovanojimų ceremonijoje pagerbti geriausi metų žemyno lengvaatlečiai.
Virgilijus Alekna ir Airinė Palšytė
„Golden Tracks“ apdovanojimai Vilniuje / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Golden Tracks“ apdovanojimų metu paaiškėjo geriausi metų lengvaatlečiai, o renginio transliaciją galėjo stebėti žiūrovai visoje Europoje. Valandą trukusį renginį vedė Lietuvos lengvaatletė Airinė Palšytė ir britas Andy Kay.

Geriausio lengvaatlečio prizą Vilniuje atsiėmė Vokietijos ieties metikas Johannesas Vetteris, o geriausios lengvaatletės titulą pelnė Graikijos šuolių su kartimi žvaigždė Ekaterina Stefanidi.

Išskirtinio dėmesio sulaukė ir Lietuvos atstovai. „Moterų lyderystės“ apdovanojimas atiteko Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinei sekretorei Nijolei Medvedevai.

Už viso gyvenimo nuopelnus apdovanojimą atsiėmė legendinis disko metikas Virgilijus Alekna. „Tai apdovanojimas už 20 metų. Ir tai buvo geriausias laikas mano gyvenime“, – dėkojo lengvaatletis.

Moterų kylančios žvaigždės apdovanojimą atsiėmė Ukrainos šuolininkė į aukštį Julija Levčenka. Rožine suknele pasipuošusi 19-metė dėkojo savo šeimai ir treneriams už palaikymą.

Europos uždarų patalpų čempionate įveikusi 194 cm aukštį J.Levčenka iškovojo bronzą, Europos U23 pirmenybėse šoko dviem centimetrais aukščiau ir tapo čempione, o geriausią sezono rezultatą pasiekė pasaulio čempionate, kur tapo vicečempione.

Londone jai pavyko peršokti į 201 cm aukštį pakeltą kartelę.

Alfredo Pliadžio nuotr./Julija Levčenka
Alfredo Pliadžio nuotr./Julija Levčenka

Vyrų kylančios žvaigždės apdovanojimą pelnė Norvegijos 400 metrų barjerinio bėgimo pasaulio čempionas Karstenas Warholmas. „Aš jau trečią kartą nominuotas ir vis galvojau, ką reikia padaryti, kad laimėtum. Gal nusipirkti?“ – juokavo norvegas.

„Kokios mano taktinės gudrybės? Man tiesiog patinka bėgti greitai“, – šmaikščiai į A.Palšytės klausimą atsakė K.Warholmas.

Pastarąsias tris dienas Vilniuje vyko ir Europos lengvosios atletikos kongresas-konvencija, kuri pritraukė šios sporto šakos pasaulio „grietinėlę“.

Į Vilnių pirmą kartą atvyko ir Tarptautinės lengvosios atletikos federacijų asociacijos (IAAF) prezidentas bei dukart olimpinis čempionas Sebastianas Coe.

Į Vilnių atvyko Londone pasaulio čempionais tapę sportininkai – norvegas Karstenas Warholmas (400 m barjerinis bėgimas), vokietis Johannesas Vetteris (ieties metimas), portugalė Ines Henriques (50 km sportinis ėjimas), rusė Marija Lasickienė (šuoliai į aukštį), graikė Ekaterini Stefanidi (šuoliai su kartimi), lenkė Anita Wlodarczyk (kūjo metimas) ir ukrainietė Julija Levčenka (šuoliai į aukštį).

Apdovanojimuose pasirodė ir disko metimo pasaulio ir Deimantinės lygos čempionas Andrius Gudžius. Lietuvis buvo patekęs į geriausių žemyno sportininkų dešimtuką, tačiau į finalinį trejetą nepapuolė.

A.Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius
A.Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius

Šią vasarą Londone vykęs pasaulio lengvosios atletikos čempionatas buvo sėkmingiausias istorijoje. Jo metu karjerą baigė ir legendinis bėgikas Usainas Boltas.

„Čempionatas Londone buvo labai geras, žiūrint į tam tikrus aspektus. Jie turėjo aukščiausius kvalifikacinius standartus, čempionate dalyvavo daugiau sportininkų nei bet kada anksčiau, buvo parduota daugiausiai bilietų istorijoje ir turėjome daugiausiai šalių, iškovojusių medalius. Be to, net 720 tūkstančių žmonių per 10 dienų apsilankė stadione. Jei sudėsime šiuos skaičius, tai tas pasaulio čempionatas buvo geriausias istorijoje“, – šyptelėjo S.Coe.

Nominacijos

Geriausias metų lengvaatletis

Johannesas Vetteris

Vokietijos ieties metikas, kuris olimpinėse žaidynėse buvo ketvirtas, bet Londone tapo pasaulio čempionu. Vokietis ietį numetė 89,89 m. Liucernoje jis pasiekė antrą visų laikų pasaulio rezultatą, kai ietį švystelėjo 94,44 m. Tai geriausias rezultatas nuo 1996 metų.

„Scanpix“ nuotr./Johannesas Vetteris
„Scanpix“ nuotr./Johannesas Vetteris

Ramilis Gulijevas

Turkijai atstovaujantis Azerbaidžano sprinteris, kuris Londone tapo pasaulio čempionu, bėgdamas 200 metrų. Jis finišavo per 20,09 sek. ir tapo pirmuoju europiečiu triumfavusiu šioje rungtyje nuo 2001 metų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ramilis Gulijevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ramilis Gulijevas

Kevinas Mayeris

Prancūzijos dešimtkovininkas, kuris Europos uždarų patalpų čempionate Belgrade pagerino žemyno rekordą ir surinko 6479 taškus. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse sidabrą iškovojęs prancūzas Londone tapo pasaulio čempionu. Jis surinko 8768 taškus ir artimiausią varžovą aplenkė net 200 taškų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Mayeris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Mayeris

Geriausia metų lengvaatletė

Marija Lasickienė

Rusijos šuolininkė į aukštį, kuri 2017 metais laimėjo visas varžybas, kuriose dalyvavo – 24/24. Po neutralia vėliava Londone besivaržiusi M.Lasickienė tapo pasaulio čempione, įveikusi 2,03 m aukštį. Lozanoje pagerino savo asmeninį rekordą – 2,06.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė

Ekaterini Stefanidi

Graikijos šuolininkė su kartimi – olimpinė, Europos ir pasaulio čempionė. Londone pagerino šalies rekordą – peršoko 4,91 m aukštį.

„Scanpix“ nuotr./Katerina Stefanidi
„Scanpix“ nuotr./Katerina Stefanidi

Nafissatou Thiam

Belgijos septynkovininkė, kuri gegužės mėnesį tapo vos ketvirtąja istorijoje, kuriai pavyko peržengti 7000 taškų ribą. Londone ji tapo pasaulio čempione, surinkusi 6784 taškus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nafissatou Thiam
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nafissatou Thiam

Anita Wlodarczyk

Lenkijos kūjo metikė, kuri jau trečią sezoną iš eilės yra nenugalėta. Lenkė šiais metais laimėjo visas 12 varžybų, kuriose dalyvavo. Londone trečią kartą tapo pasaulio čempione, nusviedusi įrankį 77,90 m.

„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Anita Wlodarczyk
„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Anita Wlodarczyk

Kylanti žvaigždė (vyrai)

Miltiadis Tentoglou

Graikijos šuolininkas į tolį, kuris Graikijos čempionate nušoko 8,30 m ir buvo per penkis centimetrus iki pasaulio iki 20 metų rekordo. Laimėjo Europos iki 20 metų čempionatą, nušokęs 8,07 m.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Miltiadis Tentoglou
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Miltiadis Tentoglou

Karstenas Warholmas

Norvegijos bėgikas, būdamas 21-erių tapo jauniausiu istorijoje pasaulio čempionu 400 metrų barjeriniame bėgime. Jis Londone finišavo per 48,35 sek.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karstenas Warholmas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karstenas Warholmas

Jakobas Ingebrigstenas

Norvegijos bėgikas, kuris Europos iki 20 metų čempionate pagerino 41 metų senumo 3000 m bėgimo su kliūtimi rekordą – finišavo per 8:26,81 min.

Kylanti žvaigždė (moterys)

Yasemin Can

Turkijos bėgikė Europos iki 23 metų čempionate, laimėjusi 5000 ir 10000 m distancijas ir pasiekusi du čempionato rekordus. Europos uždarų patalpų čempionate turkė iškovojo sidabrą 3000 m bėgimo rungtyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Yasemin Can
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Yasemin Can

Konstanze Klosterhalfen

Vokietijos bėgikė, kuri šiais metais tris kartus 1500 metrų įveikė greičiau nei per keturias minutes. Berlyne vokietė pasiekė asmeninį rekordą, finišavusi per 3:58,92. Šioje rungtyje ji tapo Europos čempione iki 23 metų čempionate.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Konstanze Klosterhalfen
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Konstanze Klosterhalfen

Julija Levčenka

Europos uždarų patalpų čempionate iškovojo bronzą, įveikusi 1,94 m kartelę. Europos iki 23 metų čempionate pelnė auksą, peršokusi 1,96 m kartelę. Pateikė didžiulę staigmeną, iškovojusi sidabrą pasaulio čempionate Londone, kai įveikė 2,01 m aukštį ir nusileido tik M.Lasickienei.

Alfredo Pliadžio nuotr./Vicečempionė Julija Levčenka
Alfredo Pliadžio nuotr./Vicečempionė Julija Levčenka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius