Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greičiausią pasaulio vyrą trikdo į tyrimą patekusio trenerio pagyros

Italijos sprinteris Marcellis Jacobsas netikėtai iškovojo du olimpinius aukso medalius Tokijo olimpinėse žaidynėse ir sulaukė sveikinimų iš savo buvusio trenerio Giacomo Spazzini, kuris yra patekęs į teisėsaugos tyrimą.

M.Jacobas tapo viena didžiausių olimpinių žaidynių sensacijų, kai triumfavo 100 metrų bėgimo finale Tokijuje.

Italės ir amerikiečio sūnus, nuo mažų dienų gyvenęs ir augęs Italijoje, paskui dar laimėjo auksą ir 4 po 100 estafetėje su savo šalies rinktine.

Po auksinio triumfo jis sulaukė pagyrų iš Giacomo Spazzini, kuris davė interviu „Libero Quidiano“.

„Bėgti greičiau nei per 10 sekundžių buvo jo tikslas. Kai kartu dirbome, jis priaugo raumenų ir sumažino savo svorį. Viskas dėl teisingos mitybos“, – aiškino G.Spazzini.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lamontas Jacobsas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lamontas Jacobsas

Anot trenerio, sprinterio dietai buvo pasitelkta basmati ryžiai, pilno grūdo makaronai, daržovės, džiovinti vaisiai, balta žuvis, sėklos ir blynai, pagaminti iš grikių miltų.

G.Spazzini tvirtino, kad tai jo nuopelnas, jog 26 metų bėgiko kūnas taip pasikeitė pastaruoju metu.

Bėda, kad pats G.Spazzini dabar yra įtrauktas į teisėsaugos tyrimą. Šis kūno rengybos treneris pakliuvo į didelės apimties policijos operaciją. Jis yra įtariamas nelegalia prekyba anaboliniais steroidais.

„The Time“ rašo, kad M.Jacobas išsiskyrė su šiuo treneriu praėjusį kovo mėnesį, kai pasirodė pranešimai apie įtarimus, jog G.Spazzini tiekia didelius kiekius steroidų savo klientams.

Savaitgalį tai patvirtino ir pats M.Jacobsas.

„Nuoširdžiai galiu pasakyti, kad nesu niekuo dėtas, nes nuo pirmos akimirkos, kai išgirdome apie tuos reikalus, mes nustojome su juo dirbti", - apie ryšius su mitybos specialistu sakė olimpinis čempionas.

„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Tamberi ir Lamontas Jacobsas
„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Tamberi ir Lamontas Jacobsas

Nors kaltė nėra įrodyta, trenerio šešėlis nejučia užslinko ant M.Jacobso, kuris iki šiol buvo žinomas dėl pergalės 60 metrų bėgime Europos pirmenybėse, o Tokijo olimpinėse žaidynėse pagerino Europos rekordą, 100 m įveikęs per 9,80 sek.

„Manau, kad tai kitų šalių pavydas. Tačiau nėra taisyklių, kurios sakytų, kad sprinte gali laimėti tik amerikiečiai ar britai“, – čempioną užstojo Italijos lengvosios atletikos komandos vadovas Antonio La Torre.

Jam nepatinka, kad M.Jacobso pergalė vadinama sensacija, o paskui dar kyla papildomi klausimai.

„Tik tie žmonės, kurie nieko nežino apie Marcellio gyvenimo kelionę ir jo valią sunkiai treniruotis, gali juo abejoti“, – sakė A.La Torre.

Sprinterio agentas Marcelo Manani taip pat priminė, kad M.Jacobsas buvo daug kartų testuotas prieš olimpines žaidynes, o žaidynių metu antidopingo specialistai tikrino dar dažniau.

„Atsakymas dėl dopingo – ne. Vien klausimas yra beprotiškas“, – „Times“ sakė M.Magnani.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius